Å lage trusser

Å lage trusser 

Design

Design av ditt eget trussystem krever en intim kunnskap om trigonometri og kalkulasjon, og kjennskap til alle variablene forbundet med truss-design. Firmaer som spesialiserer seg på truss design og produksjon har eksistert siden midten av 1960-tallet.

Truss designfirmaer bruker sofistikerte datamodelleringsprogrammer for å gjøre de nødvendige beregningene. Det er mulig å skaffe forhåndsdefinerte truss-spesifikasjoner på Internett, men de er svært begrenset. Du vil bare kunne bygge et hjem som vil imøtekomme trussystemet du velger online.

Planleggingsavdelingene krever at alle truss-designene godkjennes av en ingeniør. Dette er dyrt og øker kostnaden for de som gjør det selv, utover det du forventer å betale et truss-selskap for prefabrikerte trusser.

Tømmer

Konstruksjonsgrad furu 2 x 4 eller 2 x 6 brett er Truss-selskapene bruker datamaskiner som brukes til å gjøre presisjonskuttene som er nødvendige for identisk trussfabrikasjon.

Layout

Trusser er montert på fabrikkgulvet . Dette gjøres ved å legge ou t de enkelte stykkene av tømmer, noe som gjør en truss, på gulvet. Truss-oppsettet er dobbeltsjekket av en veileder før de enkelte stykkene er festet sammen.

Konstruksjon

Feste truss boards sammen har utviklet seg gjennom årene. Innledningsvis ble platene koblet ved å plassere kuttstykker på 1/2-tommers kryssfiner på begge sider av trussbrettene på den tilsiktede skjøten. Hull ble boret, muttere og bolter ble festet, og truss-leddet ble opprettet. Denne metoden er tung og tidkrevende. Spikerplater brukes i dag. Spikerplater er laget av tunge gauge, galvanisert stålplate. Spikerplater presses inn i begge sider av trussel, overlappende begge treverk som blir slått sammen.

Komplette trusser er svært spinkel hvis de ikke står oppreist i deres designposisjon. Det må tas forsiktighet ved håndtering av kapper. Komplette kasser er sendt til arbeidsplassen på en kranbil, og heiset i posisjon der de er installert. Å lage takkroker til ditt hjem er en jobb som er best igjen for fagfolkene. Moderne takkroker er konstruert for spesifikke miljøforhold og lokale byggekode krav. Designingeniører vurderer miljømessige forhold, herunder typen av takmateriale som skal brukes, den generelle hjemmedesignen, vindhastigheten i det bestemte stedet, snølastene (hvis noen) og den ekstra vekten av elementer som solcellepaneler eller HVAC-utstyr, blant annet andre faktorer. Det er mulig å designe og bygge takstativer selv, men det er veldig vanskelig, tidkrevende og ikke anbefalt.

Andre artikkelen

Hvordan gjenopprette benkeplater med Formica
Hvordan tegne skap i en planløsning
Molding Ideas for Door Frames
Hvordan Corner Wall Tile
Tile Saw Tools
Slik Hang en Prehung Interior Door
PEX Vs. Kobberrør
Slik rengjør du tungen og sporet fra gjenvunnet tre
Ideer for å legge Vinyl Tile
Ulemper ved solvarme
Hvordan bygge en skapmurenhet
Slik installerer du en laminatgulv i det halve badet
Tørrvegg Heisinstruksjoner
Wood Wall Covering Ideas
Hvordan lage betonggulv til flis
Hvordan å rengjøre oksygen acetylen tips
Hva er T5, T8 og T12 Lighting?
De billigste måtene å bygge en Wood Shed
Slik installerer du en dusjhylle
Hva er polybutylen VVS?