Slik installerer du flis på et ujevnt gulv i et eldre hus

Slik installerer du flis på et ujevnt gulv i et eldre hus 

Mosaikk

1.

Kjøp mosaikkfliser to inches i størrelse eller mindre. Mosaic fliser vil bøye seg langs fugemasser, fylling dyp og daler og ikke sprekker over tid.

2. Legg arkene av mosaikkfliser ut på gulvet i en tørr layout. Dette vil bidra til å bestemme mønsteret og hvordan du legger arkene sammen før fliser. Mosaikk kan bli flislagt fra hvor som helst i rommet, men det kan være lettere å starte fra veggen lengst fra døren og legge arkene utover.

3.

Spre latex-additiv tinsett over gulvet med en trowel. Latexadditivet vil hjelpe flisens fleksibilitet hvis substratet beveger seg etter installasjon. Rakk trowel gjennom thinset til ryggene er jevne i størrelse og dybde. Trykk hvert ark mosaikk i tinsettet, skyv det litt på plass, slik at arkene rader opp, med jevn fugemassefuger mellom arkene.

4. La tynnettet kurere i 24 timer, og grov mosaikkflisen ved å pakke epoxy-fugemasse, som vil bøye og ikke sprekke over tid, inn i leddene med en fugemasse. Tørk av overflødig fugemasse med en fuktig svamp, pass på å ikke over vann eller 'vaske' fugemassen, noe som kan føre til at det mister farge. Tillat at fugemasse settes opp i ytterligere 24 timer før bruk.

Selvutjevnende sammensetning

1.

Rengjør substratet grundig, kontroller det er fri for støv og rusk.

2.

Lakk gulvet med en flytende latexprimer med en skum pensel. Primeren vil hjelpe den selvnivellerende forbindelsen til å holde seg fast i underlaget.

3.

Bland den selvnivellerende gulvforbindelsen i henhold til produsentens spesifikasjoner og hell den på gulvet . Forbindelsen vil søke nivå, utjevne bakker, humps, dips og daler, og gi et jevnt, jevnt område til fliser.

4. Tillat sammensetningen å sette opp i henhold til til produsentens spesifikasjoner. Legg flisene som skal installeres ut i en tørr layout for å bestemme mønsteret, og så begynn å installere fliser ved å spre en liten mengde tynnsett over forbindelsen og trowel den inn i jevne riller. Trykk hver flis på plass og vri litt for å sikre et fast bånd med tinsettet og forbindelsen. Plasser fliser mellom flisene.

5.

Tillat tynnettet å kurere i 24 timer og grout deretter flisene ved å pakke leddene med en fugemasse. Tørk opp ekstra fugemasse med en svamp, pass på at du ikke overvasker fugemasse, noe som får det til å miste farge.

Tips og advarsler

 • Hvis underlaget bøyes når det går på, må du bruke mosaikkflisene, eller brak det opp før du bruker selvnivellerende stoffet. Forbindelsen vil sprekke over tid hvis gulvet bøyer seg under det, noe som vil føre til at flisene også knekker.
 • Eldre boliger som har slått seg over tid kan ha dips, daler eller små bakker til gulvet. Disse ujevne gulvområdene kan gjøre flisinstallasjon vanskelig, da flisene trenger en jevn overflate å sitte på; en flis med en dal under en del av det kan sprekke over tid fra daglig bruk. Boligeiere som velger å flisse over et gammelt ujevnt gulv har to alternativer, ved hjelp av en mosaikkflis, som beveger seg med gulvet, eller utjevner gulvet med selvnivellerende sammensetning.

  Andre artikkelen

  Slik fliser rundt en badekarkant
  Trimming Instruksjoner for en laminatgulv
  Hva er akustisk caulk?
  Hvordan Hilti HDI-P Drop-Anchors
  Installasjonskrav til peis
  Fordelene med isolerende et gjennomsøkingsrom
  Hvordan kutte og polere granitt benkeplater
  Slik bytter du hengsler på kjøkkenskap
  DIY Gel Brensel Peis Plans
  Hvordan måle kvadratfotografien av massive overflate benkeplater
  Hvordan bytter jeg teppe med oppvarmet flis på RVs?
  Hvordan få en tillatelse til å bygge et hus
  Slik bruker du avsmalnende stifter
  Slik bruker du en spiralsag på keramisk flis
  Slik installerer du Pantry-skap
  Slik borer du for et Euro-kabinett Hengsel
  Instruksjoner for betjening av gaffeltruck
  Slik installerer du bypass dører
  Kjøkken Remodeling sjekkliste
  Profesjonell Gipsveggverktøy