Hvordan legge og installere keramiske fliser

Hvordan legge og installere keramiske fliser 

1.

Mål området på rommet du vil dekke med keramiske fliser, slik at du kan vite hvor mange fliser du trenger. Fliser kommer i størrelser som spenner fra 1-tommers til 24-tommers firkanter.

2.

Rengjør og tørk undergulvet. Dekk området med et bakerbrett. Dette hjelper til med å forsegle undergulvet og forhindrer at vann siver gjennom flisene.

3. Legg til flisene uten å legge til flis lim først for å sikre at du har alt klart. Start ved døren og arbeid mot baksiden av rommet. Legg så mange tverr som mulig før du går tom for plass. Plasser noe rett som et treverk langs veggen for å holde fliser på linje.

4.

Sett de ønskede mellomromene mellom flisene. Dette sikrer at avstanden er jevn gjennom rommet. Jo større avstanden, jo mer fugemasse vil vise.

5. Legg til flis limet på baksiden av flisene, begynner på forsiden av rommet. Limet skal dekke ryggen, men ikke være for tykt slik at det ikke siver ut av sidene når du trykker på flisen ned.

6. Legg så mange av fliser som du kan før du må gjøre kutt. Du må lagre områder langs veggene og rundt gjenstander for sist. Mål mellomrumene hvor du må kutte fliser. Mål og merk baksiden av flisen for kutting. Ved å bruke en rett kant merker du flisen hvor sagen skal kutte den.

7.

Klipp flisene med en våt sag. Lim ned de kuttede flisene for å fullføre leggingsprosessen. La området tørke over natten. Ikke gå på flisen mens den er innstilt.

8.

Bland din fugemasse når du er klar til å bruke den. Dyp ut en god del fugemasse, fyll inn mellomromene mellom flisene så mye som mulig. Bruk en svamp og bøtte med rent vann til å vaske over fugemasse. Fortsett å tørke fugemasse inntil alle mellomrom er fylt ut.

9.

Damp din nye flisegulv. Ikke motløs hvis du ser en film neste dag. Dette er normalt. Kutt det eller tørk det med en ren svamp.

Hvis du har et rom som trenger en makeover, er et flott sted å starte ved å legge keramiske fliser. Keramiske fliser er svært slitesterke og tåler tung trafikk. Installere keramiske fliser er et prosjekt du kan gjøre selv, og dermed spare penger. Også, keramisk fliser kan gi verdi til ditt hjem.

Andre artikkelen

Hvordan sette fliser på betong
Slik Shingle et Turret Style Roof
Typer glass solpaneler
Slik bruker du Sharkbite Fittings
Instruksjoner for installasjon av porselenstein
Hvordan finne enkle lagringsløsninger for små baderom
Instruksjoner for PVC takmontering
Ulemper med en Tankless varmtvannsbereder
Slik remodellerer du et bad
Slik installerer du en plast lat Susan i kjøkkenskap
Lavpris kjeller Finishing Ideas
Hvordan komme inn i en garasjeport
Hvordan unngå å miste penger på et hus salg
Slik forsegler en fliser dusj i hjørnene
Slik installerer du fliser rundt et badekar
DIY: Bygningsestimater
Hvordan finner jeg Rural Land Forclosures?
Hvordan fjerne Toggle Bolts
Hvordan male Keramisk Tile Grout
Hvordan installere fotovoltaiske solceller