Hvordan installere Tile Floor over Wood Subfloor

Hvordan installere Tile Floor over Wood Subfloor 

1.

Undersøke undergulvet i små seksjoner, se etter områder som beveger seg. Hammer spiral gulv negler i par i noen løse områder. Sveip og støv gulvet og sørg for at det er tørt.

2.

Rul på et lag fuktighetsspaltende primer. Dekk hele gulvet, begynner i hjørnet lengst fra inngangen og arbeidet ut. La primeren sette seg over natten.

3. Bruk kalklinjen til å lage to kryssende linjer på gulvet, fra vegg til vegg i begge retninger slik at gulvet er delt inn i fire firkanter. Bruk T-kvadratet for å sørge for at den andre linjen er kvadret mot den første før du smekker den.

4.

Trowel tynn sett over krysset mellom de to linjene med mørteltrollet, dekker nok plass til å legge fire fliser (du kan se linjene gjennom tynn-settet). Sett fire fliser på plass, og legg fliser mellom dem.

5.

Arbeid utover, fra midten av gulvet mot kantene, sprer ytterligere tynn sett og legger fliser langs linjene og deretter mot hverandre. Sett mellomrom mellom dem alle. Merk og klipp flisene på kantene på gulvet med fliseskjæren.

6.

Tillat tynnsettet å tørke i en dag, og trekk ut avstandsstykkene. Sprer fugemasse over flisene med en fugemasse og trykk den inn i mellomrommene mellom flisene. Tørk overflødig av med en fuktig svamp.

Pensel fugemasse på tørrmørtelen, la tetningsmassen tørke, deretter påfør et annet lag for å hindre at fugemassen blir misfarget og skitten.

Tips og advarsler

 • Bruk øyevern når du kutter fliser.
 • En undergulv er ikke det ideelle underlaget for fliser, men det vil fungere hvis du forbereder det ordentlig. Det er viktig å sørge for at treet er sikkert, uten løse områder. Forsegling av overflaten med en fuktresistent primer vil forhindre at treet absorberer fuktighet, noe som kan myke overflaten og føre til at flisene knekker. Hvis du fliser på et bad, bør du ikke legge flisen rett over treet, men installer først et lag av sementbrett.

  Andre artikkelen

  Hvordan å fullføre veggene i kjelleren
  Slik installerer du en dusjhylle
  Hvordan kutte HardieBacker
  Slik fjerner VCT fra keramisk flis
  Hvordan bygge Solar varmtvannspaneler
  Hvordan remodel baderom
  Hvordan lage tregulv til betongplater på en betongfond
  Hvordan lage en Sheetrock Jack
  Slik resirkulerer du toalettvann
  Slik fjerner du oljemaling fra pensler
  Slik beregner du mengden betongplater som kreves
  Hvordan bygge en hytte bad
  Patio Building Tips: Pavers
  Solenergi og arkitektur
  Slik oppdaterer du en peishjerte
  Pella Vinduespesifikasjoner
  Hjemmelaget butikkskap
  Slik opplader du et dødt håndverk 18 volt slitebatteri
  Hjemmelaget Utendørs Woodburner
  Slik installerer du Blum hengsler