Slik reface en stein peis

Slik reface en stein peis 

Rengjøring av peisen

1.

Bland 1 oz i en middels bolle. mild oppvaskmiddel med 1 oz. vanlig bordssalt. Rør i vannet, litt om gangen, til blandingen har en pastalignende konsistens.

2.

Påfør litt pasta på en myk klut og gni lim inn på peis steiner i sirkulære bevegelser. Arbeid fra et øverste hjørne ned til nederste hjørne, deretter over til den andre siden og opp til toppen. Dette vil ta litt innsats. Når hele peisflaten er dekket jevnt, la pastaen sitte i 10 til 20 minutter.

3.

Med en langhåndet, stivbørstet børste, skrubbe hele stein peis ansikt grundig for å fjerne stiv smuss og flekker.

4.

Damp en ren, myk klut og bruk den til å fjerne resterende pasta fra peissteinene. Undersøk peisen for å sikre at alt smuss er borte. Hvis noen gjenstår, bruk på nytt pastaen og la den virke i 10 til 20 minutter igjen, skrubbe og fjern den som før.

5.

Dekke gulvet med en tung belastning presenning. Løft og fjern metallristen fra peisen din og sett den på tarpen. Feie ut interiøret i peisen med en peis og støvpannen til det ikke er noen aske eller smuss igjen. Bær peisristen utendørs og bruk en hageslange eller trykkvask for å sprøyte den ren. La rosen tørke helt før du erstatter den.

Maleri peisen

1. Bruk en fin sandpapir til å snu bort eventuelle ødelagte eller avkortede steder. i peis ansiktet ditt. Tørk av overflødig støv med en ren klut.

2.

Sørg for at steinpeisen din er som de fleste steinpeiser, hard stein og ikke kalkstein, sandstein eller elvstein er porøs.

3.

Hell murerprimeren i en plastmalingspanne. Dyp en stor pensel inn i primeren og påfør et tynt, jevnt lag over hele steinflaten på peisen. La primeren tørke i 1 time.

4.

Hell din valgte latexmaling i en andre plastmalingspanne. Påfør et første tynt, jevnt lag av malingen med en ren malingsrulle og deretter maling eventuelle blotte sprøyteområder med en ren, stor pensel. La det tørke i 30 minutter.

5.

Mal på et andre lag av latexmaling, og hold igjen applikasjonen så jevn og jevn som mulig. La den ferdige peisen tørke minst natten over før du bruker den.

Tips og advarsler

 • Hvis du vil beholde natursteinen, men bare lette eller mørk fargene, prøv å bruke en faux stein etterbehandling teknikk når du maler peis ansikt.
 • Ikke bruk latex interiør maling hvor som helst inni din peis. Det er varme og brannbestandig opp til 200 grader Fahrenheit, noe som betyr at det er trygt for ditt peis ansikt. Det indre av peisen din kan imidlertid bli mye varmere enn dette.
 • Resurfacing en gammel stein peis kan gi det et rent, moderne utseende uten kostnaden av en profesjonell remodel. Med bare noen få forsyninger, kan en DIYer slå en gammel, unappealing, mørk steinpeis i et nøytralt utstillingsvindu i en enkelt helg.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du en PVC-dusjpanel
  Utvendige ideer for å ombygge Ranch Homes
  Hvordan henge gips på betong
  Slik installerer du dusjknapper
  Hvordan henge en pre-Hung Front Door med sidestykker
  Hvordan legge Solid Oak Flooring
  Hvordan reparere en industriell betonggulv
  Slik bruker du Trim for en Wainscoting Effect
  Steg-for-trinns Refinishing Cabinets
  Snekkerverktøy for dørreparasjoner
  Hvordan kutte vinkler på takstøping
  Hvordan lage Laminat benkeplater
  Gulvbelegg Stein Ideer
  Slik installerer du keramiske benkeplater
  Hvordan lage dusj gulvfliser
  Slik bruker du en håndverksklubbpistol
  Slik installerer du et AquaDyne dusjhode
  Historien om skorsteinpotter
  Slik legger du laminatgulv rundt en øy
  Hvordan installere en granitt baderom benkeplate