Slik beregner du bøyede dimensjoner i metallplater

Slik beregner du bøyede dimensjoner i metallplater 

1.

Les tegningen for å bestemme områdene av metallplaten som krever en bøyning, og om bøyene er O.D. eller I.D. dimensjoner. Hvis de listede dimensjonene er I.D., er benddimensjonene per blåtrykk, noe som betyr at du ikke trenger å trekke metalltykkelsen eller radiusen til bøyningsdørene. For O.D. Målene fortsetter til trinn to.

2.

Mål tykkelsen til metallplaten med målebåndet.

3.

Sikre bøyningene i trykkbremsen i henhold til produsentens bruksanvisning.

4.

Skyv metallplaten inn i bøyningene og bøy prøveplaten.

5.

Mål radius av bøyningen på testplaten med målebåndet. Hvis bøyningsradiusen er forskjellig fra metalltykkelsen, justerer du bøyningsstedet for å kompensere for forskjellen For eksempel kan et sett med bøyningsformer som er utformet for å bøye 1/8-tommers metallplate, gi en 5/32-tommers radiusbukke.

6.

Trekk tykkelsen på Metallplaten fra dimensjonen angitt av tegningen. Hvis du for eksempel bøyer en 1/8-tommers metallplate i en 4-til-6-tommers vinkel, vil bøyestedet være 3 7/8 tommer inn fra en enden av metallplaten og det samme merket vil sitte 5 7/8 tommer inn fra den andre enden av metallplaten.

7.

Juster bøyedimensjonen sion for å kompensere for forskjellen mellom metallplattetykkelsen og radiusen som er plassert på metallprøveplaten ved bøyningsdysene i trinn 4. For eksempel er testradius i trinn 6 1/32 tommer større enn metalltykkelsen, slik at du ville trenge å bevege bøyestedet over 1/64 tommer, en halv av forskjellen mellom metalltykkelsen og bøyningsradiusen. Dette ville forlate den endelige bøyningsplassen fra eksempelet på 3 55/64 tommer, og etterlate 5 55/64 tommer hvis du trimmet lengden på metallplaten for å kompensere for forskjellen.

Tips og advarsler

 • Til tider vil en fabrikasjonsblåkopi tillate en toleranse på +/- 1/16-tommers, og du kan hoppe over justering av bøyestedet for bøyningsradiusen.
 • Metallproduksjon krever at produktet bøyes til krevende standarder. Beregning av bøyedimensjonene på metallplaten er avgjørende for sluttproduktet. Mange faktorer bestemmer hvor en bøyning i en metallplate skal plasseres. Dette inkluderer tykkelsen på metallplaten, om dimensjonene til produktet er utenfor (O.D.) eller innsiden (I.D.) og radiusen til deformene som skal brukes til å bøye metallplaten. Manglende en faktor vil føre til at bøyedimensjonene er feil og ødelegger metallplaten.

  Andre artikkelen

  Hvordan bygge dummy skap skuffer
  Slik finner du en Mac Tool Distributør
  Installere teppe på sement
  Instruksjoner for skufflister
  Moderne Rekkverk for balkonger
  Hvordan Prime Over Wallpaper Lim
  Grunnleggende loddeinstruksjoner
  Hvordan bruke en liten metallbrems
  Slik installerer du en vedovn i en garasje
  Slik reparerer du en krumlende oppkjørselen
  Den beste måten å kutte bølgepappede metallpaneler på
  DIY Bamboo benkeplater
  Typer Kjøkken Skap Hengsler
  Hvordan bygge en dusj Pan og Tile Floor
  Tørrvegg Knock Down Tools
  Hvordan bygger jeg en vedlagt carport fra en blokkbygning?
  Slik installerer du Quick Step Laminate Flooring
  Slik installerer du en Prehung inngangsdør
  Fartøyvasker vs. Felles vaskeskap
  Hvordan Beregne Betong For Stiftelse