Tregulvfakta og informasjon

Tregulvfakta og informasjon 

Historie

Inntil 1600-tallet hadde de fleste europeiske hus fortsatt smussgulv. De eneste tregulvene var på andre etasjers gulv. I de senere 1600-tallene og 1700-tallet begynte tregulvene å bli oppfattet som elegante, med parkett og marquetry mønstre bli populært i velstående hjem. Installasjon og vedlikehold av disse gulvene var tidskrevende og arbeidskrevende. Som Nord-Amerika var kolonisert, gjorde overflod av trær råhage populært i hjem. Disse var ofte plankgulv som bare ble spikret på gulvbjelker. Tregulv ble raffinert gjennom årene, og ble fabrikkproduktet på slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. Endringer i tregulvfinisher, for eksempel adventen av polyuretanfinish, som ikke krever voksing, gjorde tre de mest populære gulvene til 1950-tallet, da teppet ble populært og rimeligere.

Kostnad

Kostnaden ved et tre gulv er avhengig av flere faktorer. Eksotiske og sakte voksende arter som bambus er vanligvis dyrere enn raskere og vanlige husdyr som eik eller lønn. En annen faktor er karakteren av treet. Karakteren bestemmes av hvor mange knop og mangler er i skogen. Klart tre, som ikke har noen knuter eller store feil, er den høyeste og dyreste karakteren. Etter det velges det vanlige, første, andre og tredje klasse tre. Kutt av tre er en annen faktor Løvtømmer er den vanligste kuttet og produserer de fleste brettfødder per log. Kvartals- og riflet tre er dyrere fordi treet er kuttet i en vinkel som ikke produserer så mye tre per logg. Forhåndsdefinerte tregulv kan være konkurransedyktige med kostnaden av tomter i treverk, hvor kostnadene ved byggeplasser noen ganger er høyere når kostnadene for installasjonen er funnet.

Holdbarhet

Tregulv er holdbare . Massive tregulv bør vare så lenge huset de er installert i hvis de er ordentlig brydde seg om. Gulvets holdbarhet avhenger av kvaliteten på gulvet installert, hardheten til treartene, kvaliteten på installasjonen og finishen. De fleste tregulv er 3/4-tommers tykke, noe som gjør det mulig å raffinere flere ganger når gulvene begynner å bli slitt. Selv om gulvene er utsatt for vann som resulterer i vridning, kan tregulvet ofte gjenopprette hvis det tørkes ut raskt.

Miljø

Tregulv betraktes som et 'grønt' byggemateriale fordi det er en fornybar og resirkulerbar ressurs. Så lenge trær er gjenplantert for å erstatte de som er kuttet til gulv, bør det være en endeløs forsyning av tregulv. Mange tregulv i dag er laget av 'gjenvunnet' materialer - tømmer, bjelker og andre trevarer som ikke lenger er funksjonelle i sin opprinnelige tilstand, men kan freses til gulv. Tregulv fra bygninger som blir revet ned, for eksempel gamle skoler, blir ofte reddet og enten installert i sin nåværende tilstand, med riper og spikerhull som kalles 'rustikk' eller freses jevnt og installert og refinished.

Care

Moderne tregulv gjør det ikke nødvendig med voksing og polering som eldre gulvbelegg gjør. De fleste moderne tregulv krever bare feiing eller støvsuging og støvmopping. I områder med høy trafikk kan det være nødvendig med en fuktig mopp for å fjerne tørketrommel. På smuss. Du bør bare bruke produkter og metoder godkjent for tregulv, som anbefalt av produsenten eller installatøren. Massivt tregulv anses klassisk - det går aldri ut av stil. Realtors sier at boliger med tregulv beholder sin verdi bedre, selger raskere og selger til høyere priser enn sine teppebelagte kolleger. I dag er tregulvalternativene til forbrukerne mulighet til å ha varig, lettvint, tidløs gulv uten å ofre miljøbevissthet eller budsjetthensyn, ifølge National Wood Flooring Association.

Andre artikkelen

Slik installerer du en teppereduksjon
Hvordan bli med Wood Planks
Slik bruker du Vinyl Tile Over Ceramic Tile
Slik kobler du en vindturbin til et hjem
Hvem Produsenter Husky Tools?
Ideer for isolering av et garasje tak
Hva er Tourch-Down Roofing?
Bordsagblad Tips
Solvarmeproblemer
Typer Air Nailers
Slik fjerner du grout fra skiferfliser
Hvordan Estimere Tile Flooring
Italienske Stone Carving Tools
Slik monterer du veggbraketter
Slik kjøper du en vindturbin til hjemmebruk
Slik legger du store sementplater
Slik installerer du hardved på en betongplate
Slik festes hyllen til en sementmur
Slik setter du en ringboringsmåler
Hvordan kutte et hull for en dørknop i en metalldør