Hvordan jobber Shot Blasting?

Hvordan jobber Shot Blasting? 

Hva er Shot Blasting?

Shot Blasting er en teknikk som brukes til overflatebehandling. Heldigvis er det et støvfritt alternativ og sparer også i tide og arbeidskraft. Med skuddblåsing er det ingen problemer i forbindelse med andre metoder som brukes til overflatebehandling, og du trenger ikke å bekymre deg for dyre deponeringsprosedyrer. Faktisk er skuddstråling raskt blitt den foretrukne metoden blant beleggprodusenter siden det gir gode bindingsegenskaper som reduserer forekomster av beleggingsfeil og øker gulvlivet. Skuddblåsing brukes også til å fjerne skala, burrs, graffiti og rust fra en hvilken som helst overflate.

Hvordan virker det?

Hovedprinsippet for skuddblåsing ligger i å drive en kontrollert strøm av slipende skuddmateriale raskt mot overflaten blir målrettet. I hjertet av skuddet er sprengningsanlegget et blasthjul. Når hjulet roterer med høy hastighet, blir det metalliske slipemiddelet (også kjent som media) kanalisert til sentrum, hvorfra det akselereres og kastes i retning av overflaten som fremstilles. Forurensningene og mediene reagerer på et separasjonssystem som inneholder en støvsamler. Støvsamlerens funksjon er å fjerne støv, forurensninger og ethvert medium som har blitt pulverisert. De gjenværende media kan resirkuleres ved å returnere det til lagringstanken for senere bruk.

Forskjellige metoder for skuddblåsing

Sand er det vanligste slipemiddelet som brukes til skuddblåsing, og derfor kalles prosessen generelt som sandblåsing . De andre slipemidlene som brukes til skuddblåsing er granat, kjølt jern, olivin og glassperler. De to første er ekstremt grove og slitende, og de skal ikke brukes på myke overflater. Olivin og glassperler brukes imidlertid vanligvis som polermidler, og de kan brukes på fine overflater som metaller, plast, gummi og glass.

Fordeler med Shot Blasting

Det er flere fordeler å velge skuddblåsing over andre konvensjonelle teknikker som brukes til å forberede overflater. For det første kan du unngå å bruke sterke kjemikalier som ikke er miljøvennlige. I tillegg kan du velge blant et bredt spekter av slipemidler, og du kan bruke denne prosessen både innendørs og utendørs. Med denne prosessen er overflaten tørr nesten umiddelbart, og det er ingen støvforurensning.

Sikkerhetshensyn

Arbeidstakere som utfører prosessen med skuddblåsing, er utsatt for visse farer, og det kreves tilstrekkelig beskyttelse for å holde dem trygge . En av de mest alvorlige farene er luftbåren støv som kan invadere luftveiene og forårsake skade. Metallstøv kan også være veldig farlig fordi metaller som bly, kadmium og mangan kan være giftig hvis det inhaleres.

Av denne grunn krever forskrifter at mediet håndteres av trent personell, har på seg beskyttende klær og masker i Tilstedeværelse av medisinsk overvåking. Også hørselsvern for alle arbeidstakere er et must, og operatørene bør også bruke lærhansker, leggings og forklær når de er på jobb. Shotblasting er et miljøvennlig og kostnadseffektivt svar på å forberede eller forny store deler av betongflater. Hvis du ønsker en prosess som skjærer ned på tørketiden og gir en overflate nesten umiddelbart klar for påføring av overlegg eller belegg, er skuddblåsing en løsning som ikke må overses.

Andre artikkelen

Metal Roof Vs. Sammensetningstak
Hvordan å skinne laminat skap
Hvordan bruke en liten metallbrems
Taktekking Instruksjoner for helvetesild
Slik installerer du PEX Tubing i en plate
Slik rengjør du slitne tregulv med malinger
Hvordan du kan vaske skapene dine
Slik legger du Slate Tile Floor
Den mest effektive måten å avkjøle huset ditt på
Verktøy for rivningsarbeid
Slik reparerer du en House Rafter
Miljøvennlige takmaterialer
Hvordan grout en Marble Tile Backsplash
Hvordan tegne en garasje
Hvordan velge House Shutters
Innramming av en fliseredusj
Hvordan legge Solid Oak Flooring
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Sammenligning av benkeplater
DIY Sliping av tregulv