Slik fjerner du Redwood Tongue u0026 Groove Paneling

Slik fjerner du Redwood Tongue u0026 Groove Paneling 

1.

Klipp eksisterende caulk langs baseboard og gulv med en verktøykniv.

2.

Skyv en 4-tommers puttykniv mellom baseboard og tungen og sporet panel. Trykk en pry bar mellom putty kniv og baseboard og roter pry bar for å skyve baseboard vekk fra panelet. Bruk putty kniven for å forhindre rynke eller skade panelet eller veggen overflaten. Fjern alle bunnplater og stoler på krok, stol eller hjørne på denne måten.

3.

Sett dybden på sirkelsagen din slik at bladet bare skar gjennom panelet. Du prøver å ikke skade din underliggende veggoverflate, hvis det er mulig. Du må vanligvis kutte ett bord i en halv lengde med en sirkelsag for å få tilgang til de andre brettene.

4.

Bruk vernebriller. Plasser sirkelsag slik at kroppen din er borte fra sokkens avstøpning. Fordi paneling er installert med negler som er skjult for visning, kan sirkelsagen kaste negler eller stykker negler bakover under kuttet. Sagen kommer ikke til bunnen eller toppen av brettet. Beis det gjenværende treet med en tre meisel og så.

5.

Sett inn 4-tommers putty kniven som en veggskjold og pry opp hver side av brettet. Vær nøye med hvordan styret ble installert, siden det er sannsynlig at samme person installerte alle brettene på samme måte. Dette vil hjelpe deg med å finne den relative posisjonen til negler og avgjøre om platene også ble limt.

6. Legg et neglestempel over hodene på neglene som er utsatt når du fjerner sporet side av den første planken. Kjør ferdigspiken gjennom brettet inn i veggen og prøv å fjerne planken uten ytterligere skade på planken eller veggen. Fjern neglen senere med tang.

Tips og advarsler

 • Redwood tunge og sponplate er installert på samme måte som andre tunge- og sperrepaneler. Tre typen er tydelig for hvordan treet vil se, flekker og finish. Hvis panelene dine ble limt på gipsoverflaten, kan fjerning trekke papiret ut av gipset, noe som gir mye skade.
 • Fjerning av redwood tungen og sponplaten kan rive opp underliggende gipsvegg eller gipsvegg, avhengig av hvordan panelen ble installert. Vanligvis er denne typen paneler spikret i en vinkel gjennom tungen av hvert brett. Noen ganger kan brettet også limes til veggen, eller noen kan nagle gjennom bordets ansiktsoverflate. På grunn av neglene er fjerningsprosessen litt vanskeligere, spesielt hvis du vil redde veden til senere bruk.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du en TV-antennepost
  Spisestue tak ideer
  Hvordan lage en garasjeplass
  Hvordan installere innfelt lys med ingen loft i et gammelt hus
  Slik legger du travertinfliser
  Hvordan bruke konstruksjonslim
  Slik installerer du et bad under vaskeskap
  Rustfritt stålbøyningsverktøy
  DIY Baderomsfliser
  Hvordan Kutte Siding
  Slik installerer du Crown Molding på en Vaulted Ceiling Angle
  Slik installerer du Mosaic Tile med papir på forsiden
  Slik installerer du keramisk flis over kork
  Slik installerer du Kitchen Island Cabinets
  Slik bytter du en taklampe
  Bambusgulv mot eik
  Definisjonen av ekspansive jordarter
  Laminat Gulvmontering Instruksjoner
  Slik setter du en ringboringsmåler
  Slik oppdaterer du Moen Bath u0026 Shower Fixtures