Slik setter du keramisk flis over tregulv

Slik setter du keramisk flis over tregulv 

1.

Støv gulvene for å fjerne alt rusk.

2.

Mål og skjær bakplaten for å passe hele rommet. Klipp bakplaten med en sag i henhold til målingene dine. Spred 1/8-tommers tynn sett på gulvet. Sett bakerbrettet på gulvet og trykk det på plass.

3.

Finn midten av rommet. Mål lengden på en vegg. Finn midtpunktet på motsatt veggen. Kjør en krittlinje fra den ene siden til den andre. Fest kalklinjen for å lage en linje på gulvet. Gjenta prosessen på de resterende veggene, og opprett en stor 'X' i midten av rommet.

4.

Spred flis lim på gulvet. Sett den første raden med fliser langs kalklinjen. Trykk flisene fast i limet. Fjern overflødig lim med trowel. Sett de resterende hele fliser i lim. Bruk mellomrom mellom alle fliser for å holde flisene jevnt fordelt.

5.

Skjær delvise fliser med fliser. Mål plassen der flisen skal settes. Merk ryggene til hver flis med en permanent markør. La nok plass til fugemasse. Klipp fliser langs merket. Sett kuttflisene på plass på gulvet. La flislimen tørke over natten.

6.

Sprer fugemasse med en fugemasse. Trykk fugemassen inn i mellomrommene mellom fliser, og sørg for at fugemasse er komprimert og fri for luftbobler. Tørk av fuger fra toppen av flisene med en våt svamp. Skyll svampen ofte med rent vann. La fugemasse tørke helt før du går på gulvene.

Tregulv er ikke den beste undergulvet for helt nye keramiske fliser. Treets natur fører til at det utvides og kontrakt, noe som igjen kan føre til at fugemassen i den nye flisen din sprer seg med bevegelsen. Noen entreprenører vil imidlertid installere keramiske fliser over tregulv med bakerbrett. Backerboard er et underlag som hindrer skift i undergulvet. Før du begynner, sørg for at tilsetning av bakplaten og keramiske fliser ikke vil forårsake en dramatisk høydeforskjell i gulvene fra ett rom til det neste.

Andre artikkelen

Slik bruker du en håndverksklubbpistol
Ulemper med CFL-lyspærer
Egenskaper av rustfritt stål
Hva er farene ved å håndtere gammelt kreosotert tre?
Slik slår du på solpaneler for å drive et hjem
Ideer for å dekorere en garasje til en lekerom
Slik installerer du kjøkkendørknappene
Hvordan sette isolasjon i kjelleren Eaves
Informasjon om hvordan man bygger et lite telt tak til veranda
DIY Baderom Makeover
Klippe Keramisk Tile for hånd
Hvordan redusere kostnadene for betong i nedgangs- og vann-sementforhold
Hvilke typer materialer brukes til taktekking?
Baderom Renoveringsprosjekter
Installasjon av rosa isolasjon
Hvordan bruker du en tellerbit?
Takflisfarger
Slik installerer du Click Flooring
Slik legger du til en lyskrets
Retningslinjer for installasjon av NWFA tregulv