Hvordan lage en japansk papirdør

Hvordan lage en japansk papirdør 

1.

Mål området der shoji-døren skal være når den er fullstendig utvidet. Kjøp en lengde av metallspor som passer til dimensjonene du tok. Hvis gulvet i huset ditt er hardved eller en annen ubøyelig overflate, må du kanskje kutte inn i en liten del av den for å legge sporet.

2.

Legg ned metall spor. Klem det til gulvet med negler eller skruer, og legg toppen av sporet mot taket; sørg for at de to sporene er parallelle med hverandre, slik at døren ikke vil henge i en vinkel.

3.

Mål fire strips av 1/2-tommers tre minst 6 føttene høye, men ideelt sett en tomme kortere enn taket ditt. Mål fire andre 1/2-tommers striper, som er lik hverandre i lengde, men kortere enn 6-fots brikkene. Disse vil danne omrisset av to shoji-dører --- en det er stasjonært, og en som beveger seg.

4.

Konstruer rammen. Skjønnheten i shoji-skjermene kommer fra den liberale bruken av japansk snekkerarbeid: en tradisjonell snekkerteknikk som danner møbler med meisel og hammer i stedet for negler eller stifter. Meiselhakk inn i de lengre tavlene hvor du skal sette inn de kortere stripene, ikke i motsetning til et puslespill. Hakkene skal være store nok til å imøtekomme forbindelsesstrimlene, men skal ikke gi et gap.

5

Sett inn de mindre strimlene i de større, lim sammen strimlene for å danne to rektangler. Tre lim er det beste valget, men det bør ikke være synlig etter tørking.

6.

Konstruer de mønstrede nettene for hver dør. Kjent som 'kumiko' (som betyr 'vevd'), er disse firkantene signaturen til en shoji-skjerm. Gitter varierer i størrelse og bredde, men de generelle dimensjonene er 1/4-tommers brede, med lengden avhengig av dimensjonene på rammen. Tykkelsen kan samsvare med rammen, på 1/2 tommer. Lim stripene til rammen, avstand dem jevnt, for å danne gitteret.

7.

Fest shoji-papiret (også kalt rispapir) til rammen, sidebånd eller lim som er trygt for 'washi' (japansk papir). Andre typer lim kan ha en bivirkning på det delikate papiret. Når du er ferdig liming eller tapping på den, kan du strekke den over trerammen til Passer bedre ved å sprøyte det lett med vann og lett bruke en tørketrommel på lav varme for å stramme den.

8.

Monter døren på banen, skru en kulelagerhenger til toppen av begge dørene. Hvis du har problemer med å få dørene til å passe inn i sporet, bruk en flatskrutrekker for å forsiktig lede den inn.

En japansk papirdør eller -skjerm er kjent som shoji, oppkalt etter det gjennomsiktige, nøytralt tonede papiret som dekker en treramme. Vesten har kommet for å kalle det 'rispapir', men det er egentlig ikke laget av ris. Konstruksjon av din egen shoji-dør vil bringe en touch av asiatisk innflytelse til innredningen din, og tilbyr en rolig atmosfære med mildt diffust lys.

Andre artikkelen

Betong Gulv Finishing Alternativer
Slik installerer du porselenfliser
Slik Hell Concrete With Dye
Hvordan kurere logger for en logg hjemme
Slik leser du en høydemåler
Slik utvider du en utvidbar dusjstang
Ideer for et U-formet kjøkken
Hvordan male Gamle Kjøkkenskap
Typer av Wall Studs
Slik finner du en Mac Tool Distributør
Hvordan fjerne Toggle Bolts
Slik fjerner du knock-out-hull i en granittvaske
Attic Dør Styles
Spring Winding Garage Door Installasjon
DIY: Passiv solvannoppvarming
Hvordan trimme en stol Rail
Hvordan bygge din egen bar i kjelleren din
Hvordan Estimere Stone Finer Mengder
Hvordan sjekke New Jersey Construction Licenses
Hvordan klippe Crown Molding for et Vault Ceiling