Hva er Edge Banding?

Hva er Edge Banding? 

Typer og størrelser

Edge banding selges vanligvis i ruller. Materialet i seg selv kan være laget av egentlig tre, PVC, ABS, melamin, akryl eller trefiner. Tykkelsen på materialet er generelt mindre enn 5 mm, men det er unntak. Bredden og utseendet kan variere sterkt. Faste farger, trekorn, metalliske stiler og mange mønstrede muligheter er tilgjengelige.

Kutting og forberedelse

Siden kantbånding kommer i relativt tynne strimler, er det vanligvis enkelt å kutte det for å passe de spesielle behovene til prosjektet. Klipp større stykker for å starte, slik at du kan gjøre justeringer senere og minimere avfall. Det vil alltid være lettere å trimme kantene for å passe i stedet for å kutte et helt nytt stykke.
Trærens overflate må være forberedt på kanten. Eventuelt støv, flis, skjell, rester eller sand må rengjøres vekk, eller kanten kan ikke klare seg godt.

Søknad

Enkel kantlinje kan bruke en selvklebende metode, som et klistremerke hvor du skreller bort papirbakken og trykk deretter på. Imidlertid kommer de fleste kantbåndene med et smeltelim. Du bruker kantbåndet ved hjelp av et strykejernssett på lav varme. For å unngå skader på strykejernet, bruk et ark med aluminiumsfolie mellom båndet og strykejernet. Du kan også lim på kantbånd med kontaktsement og påføre trykk med en vals.

Etterbehandling

Når kantbåndet er påført, er det ypperlig viktig å gjøre noe i siste øyeblikk, trimme eller slipe med ekstrem forsiktighet. Bandingen er veldig tynn, og et stort kornpapir eller en uforsiktig gest med trimmingsverktøy kan gjøre kantbåndet ubrukelig som et estetisk deksel.

Edgebander

Mens kantbanding ikke er en særlig vanskelig vitenskap for å mestre, det eksisterer en maskin - edgebander - som håndterer de fleste aspekter av jobben alt i seg selv. Dette kan være nyttig når du arbeider i bulk og / eller når du repeterer ett møbelstykke flere ganger. Apparatet vil binde kantbåndet til den aktuelle overflaten, trim overflødige biter i hodet og halen, sørg for at toppene og bunnene er flush og firkantede og også bufrer kantene. Edge banding er en vanlig måte å gjøre billig tre materialer ser mer raffinert og mer ferdig. Alle som er kjent med et stykke møbler produsert av Ikea, har sannsynligvis sett et eksempel på kantbanding. Ved kantbånding brukes en lengde av et finérprodukt på råkanten av kryssfiner eller sponplater (andre overflater kan brukes) og limes på plass, og gir dermed kanten et mer ferdig utseende. Edge banding kan også brukes til å gjøre det virke som om en bestemt type tre eller metall blir brukt når det faktisk ikke er det. Praksis er ofte brukt i innredning og i produksjon av rimelige møbler.

Andre artikkelen

Ulike typer Pine Wood
Monteringsanvisning for stålrør
Måter å male kjøkkenskap
Slik installerer du Fold-Down Attic Steps
Hvor langt skal isolasjonsstøtten spredes fra hverandre?
Hvordan bygge Mobile Home Wood Steps
Ideer til peis TV
Solkraft og vindinformasjon
Hva er tregulv underlag?
Hva er forseglet keramisk flis?
Kvalitet Måleverktøy
Slik bruker du en dreiemomentmåler
Hvordan bygge en truss
Hvordan sette opp en stige
Instruksjoner for hvordan du installerer tregulv
Kostnadssammenligning av bambusgulv og korkgulv
Hvordan kjøpe en kommode
Byggematerialer for komposittdekk
Alternativer for dusjmurer
Verktøy for merking og måling