Hvordan er MDF Wood produsert?

Hvordan er MDF Wood produsert? 

Etterkrigsinnovasjon

Etter andre verdenskrig var etterspørselen svært høy for tømmermaterialer og rimelige erstatninger på grunn av befolkningseksplosjonen og det medfølgende behovet for boligmaterialer, møbler og skap. I 1966 begynte den første MDF-fabrikken i Nord-Amerika, Allied Chemical i Deposit, New York, produksjon. MDF ble hilst som en alternativ kilde til tre, siden MDF består av tre og papiravfall. Bruken av MDF benytter ikke bare avfallsprodukter fra tre og papir, men gir også mindre avfall i deponier.

Til Tree eller Ikke til Tree

Tømmermøller og treproduksjon fabrikker høster trær for treprodukter . Treproduksjon produserer avfall som sagflis og treskjæring. Dette samles opp og enten formes til små partikler eller dampoppvarmes til trefibre. Avfallsmaterialet tørkes deretter grundig for å fjerne fuktighet. Fordi MDF består av biprodukter fra vedavfall, regnes det som miljøvennlig. Etter hvert som etterspørselen etter MDF stiger og tilførselen av treprodukter reduseres, kan trær høstes direkte for fremstilling av MDF. Ifølge USDA Forest Service inneholder MDF i gjennomsnitt 34 prosent jomfru i produkter produsert i USA og Canada.

Drumrullen

Etter at trevirkefibrene er tørket, lastes de inn i en stor trommel . Fibrene sprøytes med en vannløselig, voksaktig harpiks. Denne harpiksen er en syntetisk voks, bestående av urea formaldehyd og andre tilsetningsstoffer. Når partiklene trommer i trommelen, dannes de i kuler og klumper på grunn av klebrig harpiksapplikasjon. Et vakuumlignende instrument i trommelen bryter opp ballene når trommelen spinner.

Presset inn i brettet

Fibrene fjernes fra trommelen og håndpresses inn i smale matter. Mats er kombinert i en meget stor trykk som bruker varme og enormt trykk for å binde harpiksen og fibrene i store ark med ønsket tykkelse. Når pressene komprimerer matter, slippes store mengder formaldehyddamp inn i luften. Etter at mattene har blitt komprimert i tykke ark, blir MDF-kortet avkjølt, kuttet i seksjoner, veid og forberedt for frakt.

Formaldehydutslipp

Ifølge EPA er formaldehyd et mulig kreftfremkallende, som øker sjansene for lungekreft ved innånding. Det er av denne grunn at EPA har utstedt formaldehyd-industristandarder. Dessverre fortsetter MDF å frigjøre formaldehyd i atmosfæren selv etter produksjonsprosessen, selv om industristandarder har redusert utslippene betydelig de siste årene.

Fremtiden for MDF

Teknologi og forskning fortsetter i måter å forbedre MDF og annet alternativ treprodukter. Produsenter ser på halm og bagasse (rest fra sukkerrør) som mulige alternativer til trebiprodukter. Sikre og mer miljøvennlige alternativer blir søkt etter harpikser, for eksempel metylendifenylisocyanat, som ikke frigjør giftig gass og lignin, en naturlig avledet kjemikalie fra halm. MDF, eller Medium Density Fiberboard, er et konstruert treprodukt som er mye brukt som et alternativ til kryssfiner og OSB (Oriented Stand Board, også kjent som sponplater). MDF er et fleksibelt, tett, allsidig treprodukt som passer for interiør trim, møbler, laminatgulv og dører.

Andre artikkelen

Slik installerer du kanting for mursteinpavers
Legge Keramisk Tile
Hvordan kante tregulv
Hvordan lage et takstativ
Sand Blaster Problemer
Slik installerer du VCT Gulv
Slik installerer du Moen dusjarmflenser
Slik fliser innsiden av et Backsplash
Hvordan Lim Plastic Trim Board
Instruksjoner for installasjon av porselenstein
Hvordan identifisere asbest i gulvbelegg
Hvordan kutte en Cinder Block Wall
Hvordan kutte vinkler på takstøping
Solar Hot Water Act
Hvordan male over Wood Trim
Ideer til billige bademurer og tak
Hva er hardheten til bambusgulv?
Hvordan bygge en trapp banister
Slik installerer du ulike typer støping u0026 amp; trim
Slik fjerner du dusjhåndtak