Gjør det selv: Keramisk fliser og stein

Gjør det selv: Keramisk fliser og stein 

1.

Vakuum undergulvet. Fjern eventuelle stifter og negler med tanger eller en hammer. Undergulvet må være rent og uten hindringer som kan forstyrre installasjon av keramisk fliser eller stein gulv.

2.

Bestem hvilken type fliser du vil bruke. Både steinfliser og keramiske fliser holder seg til hverdagslige slitasje. Imidlertid er steinfliser vanligvis dyrere enn keramiske fliser.

3.

Bestem en layout for flisen. Gjør dette ved å legge din valgte flis ut på gulvet uten mørtel. Bruk fliser mellom hver av flisene for å tillate flisearter og riktig avstand. Å legge flisen ut på gulvet før du installerer den, vil hjelpe deg å gi en god ide om hvordan flisen vil se ut når du har installert den. Det vil også gi deg en god ide om hvor mange flis av fliser som må gjøres når flisene er lagt ut i forskjellige stillinger. Når du har bestemt deg for et flisleggingslayout, merk gulvet der du skal starte flisene. Fjern flisene og mellomromene fra gulvet og sett dem til side.

4.

Bland tynnmørtelmørtelen i henhold til produsentens anvisninger i en ren bøtte. Gulvet på ditt tidligere merkede startområde. Påfør mørtelet med den flate kanten av den hakkede trowel, og bruk deretter trowel i 45 grader vinkel for å fjerne overflødig mørtel fra gulvet.

5

Trykk på de første fliserne i den hakkede mørtelen. Legg fliser i leddene mellom flisene. Fortsett å bruke mørtel på gulvet og sett flisene på plass. Mål og klipp fliser som må kuttes til Størrelsen med en flis sag. Sett kuttfliser i den hakkede mørtelen. Vent til mørtelet er tørt - minst 24 timer - før fuging.

6.

Bland fugemasse i henhold til produsentens anvisninger. Bruk en gummiflate på fugemasse til stein eller keramiske fliser. Fyll leddene helt. Med gummiflaten i 45 grader vinkel, beveger du diagonalt over steinen eller keramisk t iles for å fjerne overflødig fugemasse. Bruk en fuktig grout-svamp for å fjerne fugemasse. Vent til fugen er tørr før du bruker flisene.

Tips og advarsler

 • Overvei å bruke en fugemasse for å beskytte fugemassen mot utslipp og daglig fot trafikk.
 • Mange huseiere er skremt av keramiske eller steinfliser. Installere keramiske og steinfliser krever mye arbeid og litt ferdighet. Men huseiere som tar deg tid til å lære fakta om fliser installasjon vil lykkes og fornøyd med deres nye keramiske eller stein gulv.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du oppvarmet flis
  Sand Blaster Problemer
  Typer Flat Roof Construction
  DIY Saw Guide
  Hvordan lage PVC utemøbler
  Innfelt belysningsideer
  Hvordan kutte et hull i porselen
  Slik legger du på tregulv til betong
  Hvordan Miter Cut Quarter Round Wood Molding
  Granitt benkeplater Vs. Cultured Marble
  Slik forlenger du en forlengelsesstige
  Slik måler du vanntrykk hjemme
  Instruksjoner for hvordan du kobler en skorstein til en komfyr
  Slik Bytter Vinyl Gulv Med Vinyl
  Hvordan installerer jeg molding fastgørere?
  Hvordan henge en ny innendørs pre-hengt dør
  Slik installerer du franske dører i et skap
  Treskjæring og dreieverktøy
  Slik installerer du Pre-Finished Engineered Wood Flooring
  Slik installerer du en dusjhylle