Slik isolerer du et betonggulv

Slik isolerer du et betonggulv 

1.

Rengjør betonggulvet med et vakuum for å fjerne all løs jord og rusk. Fjern flekker og mulig mugg med varmt såpevann og en skrubbe. La gulvet tørke helt.

2.

Kutt spissen av skumplastlimen i en vinkel med en verktøykniv. Ved hjelp av ledningsvedlegget på en caulk-pistol eller en lang spiker, punkteres forseglingen inne i røret av skumplastlim. Sett tuben i en caulk pistol.

3. Bruk en perle av skumplast lim på baksiden av skumplaten (siden uten folie eller plastbelegg) rundt omkretsen av isolasjonen ca 3 tommer fra kanten. Påfør en annen perle skumplast lim i et zig-zag mønster over midten av skumbrett isolasjon. Legg innvendig, stiv skumisolering direkte på betonggulvet med foliesiden oppad. Ikke gå på skumisoleringen for å unngå punktering eller komprimering av skummet.

4.

Tape sømmer med vinylbånd. Legg et lite ark med kryssfiner på et teppe eller pute når du taper sømmerne for å fordele vekten din på isolasjonen.

5.

Kutt den stive skumisoleringen med en gipsveggsag etter behov å passe små stykker på sidene og rundt stasjonære armaturer, for eksempel rørleggerarbeid og varmeelementer. Seal rundt objektene ved å tappe halvparten på skumisolasjonen og halv på objektet med vinylbånd.

Installere trykkbehandlede striper over skumplaten. Plasser dem omtrent hver annen fot, en i hver ende og to jevnt fordelt i midten på skumbrettisolasjonen. Sikre med konkrete negler eller betongskruer. Betong negler krever bruk av en konkret nagler. Imidlertid krever betongskruer en bor- og murverkbit for å bore hullet og deretter en skrutrekkerbit for å feste betongskruen i det forhåndsborede hullet. Velg mursteinen ved størrelsen på betongskruene. Den riktige bitstørrelsen vil bli skrevet ut på etiketten på skruepakken.

7.

Legg ark på 3/4-tommers undergulv på toppen av de trykkbehandlede strimlene. Fest til stripene med 1 1/4-tommers rustfritt stål eller eksteriørskruer. Klipp etter behov for å passe rundt gjenstander som varmeovner og VVS.

Tips og advarsler

 • Fullfør gulvet med dekorative gulv. Teppe anbefales ikke for kjellerområder på grunn av risikoen for fuktighet og potensial for muggvekst.
 • Isolering av betongplater reduserer varmetap og bidrar til å moderere temperaturen til et hjem, ifølge US Department of Energy. Løs fuktproblemer før du isolerer et betonggulv for å unngå muggvekst i eller under isolasjonen. Monter isolasjonen på et betonggulv før du begynner arbeidet for å fullføre en kjeller. Isolasjonen vil øke kjellerens komfort og spare på de totale varmekostnadene.

  Andre artikkelen

  ADA Krav til VVS-utstyr
  Hvordan å remodel baderom kraner
  Gulvstøping ideer
  Kryssfinértyper for keramisk flisunderlag
  Vakre ideer til flislagt bad
  Fremgangsmåten for belegg i et plastpulver
  Slik legger du Slate Tile Floor
  Typer Grade 8 Bolts
  Slik fliser du et keramisk kjøkken Backsplash
  Cedar Wood Beskrivelse
  Hjemmelaget elektrisk vindmølle deler
  Installasjon av skiferfliser på benkeplaten
  Hvordan lage fliser
  Slik rengjør du Resin Off Saw Blades
  Hvordan bygge konkrete benkeplater
  Ulemper med en Tankless varmtvannsbereder
  Slik oppdaterer du kjøkkenskapsdører
  Slik installerer du drenerte fliser rundt en stiftelse
  Hvordan lage en dørknap
  Finansiering for byggeprosjekter