Typer av tømmerstokker

Typer av tømmerstokker  Tømmerstokker brukes i bygninger for å overføre lasten fra taket til fundamentet gjennom veggene. De grunnleggende komponentene til en tømmerbøss er to hovedbjelker bundet sammen med en bindebjelke for å danne en trekant. Vertikale og vinklede tømmerposter i trekanten gir stabilitet og stivhet til hele strukturen. Tradisjonelt ble tømmermedlemmer samlet sammen med tau og tannfuger og tømmer. Dette har blitt erstattet av bruk av stålplater og bolter.
Tømmerstokker er bredt klassifisert i lukkede og åpne trusser. Lukkede trusser består av en komplett slipsbjelke som danner en trekant med tråden og åpne trusser består av partielle eller nei-bjelker.

King Post Truss

En konge stolpe består av et vertikalt kongepost som knytter seg til midtpunktet av slipsbjelken til bakken av takene. Vinklede stivere brukes vanligvis som ekstra medlemmer for å bli med i kongeposten og takene. Kongens stolpe er et eksempel på en lukket kappe.

Queen Post Truss

En dronningstolpe består av to vertikale dronningstolper som er sammenføyet på like avstander fra midtpunktet til slipsbjelken til sperrene. De er også forbundet med et horisontalt medlem på hodene. Denne trussen kan spenne større bredder enn en kongestolpe.

Pratt Truss

En Pratt truss består av en rekke vertikale stolper mellom slips og bjelker. De er sammen med vinklede stiver mellom dem, med vinklene i samme retning som takstene. En nordlyskrok er en monohøydevariasjon av en Pratt-truss.

Howe Truss

Hakkekrokene har en lignende konfigurasjon til Pratt-trusset, med vinklene i motsatt retning til takene. Parallell- og metallversjoner av disse trussene ble mye brukt i brobygging.

Scissor Truss

En saks truss ligner en konge stolpe, med slipsbjelken erstattet av to vinklede medlemmer som møter sperrene. Dette gir ytterligere høyde i midten av rommet og skaper et innlagt tak. Denne trussen trenger ekstra støtte på veggene fordi den har en naturlig tendens til å spre seg uten slipsstråle. Dette er et eksempel på et åpent truss.

Hammer-Beam Truss

En hammer-bjelke truss eliminerer de midterste delene av slipsbjelkene og de horisontale delene for å danne en intern trang profil. Volumet av det opprettede rommet er en storhet og har blitt brukt i bygninger som katedraler og store haller. Støtten støttes av eksterne strukturer som kalles støtfanger for å motvirke sidekroppene til trussen.

Andre artikkelen

Typer av betongtrapper
Hvordan Finish Gipsvegg og hvilke verktøy som skal brukes
Slik fjerner du en taklampe
DIY: Slik installerer du glidende glassdører
Mdf farer
Hvordan henge et skap på badet
Om Lathe Machine
Hva er forskjellen mellom en modulær u0026 amp; et produsert hjem?
Hvordan velge åpen eller lukket Cell Spray Skum Isolasjon
Treskjæring og dreieverktøy
DIY: Bygg ditt eget drivhus fra glidende glassdører
Hvordan fjerner jeg Limt Backsplash?
Slik konverterer du din garasje til et ekstra rom
Små baderomsreduserende ideer
Slik overfører du en tregulv
Interiør Wood Trim Ideas
Stained Concrete Instruksjoner
Informasjon om naturstein
Slik installerer du maskinvare på treinngangsdører
Slik setter du inn en drillbit i en sladdløs drill