Ulike typer takstenger

Ulike typer takstenger  Takstenger brukes til å ramme taket under huskonstruksjon eller renovering. Vanligvis er de prefabrikkerte fra tre. Disse trekantede konstruksjonene støtter resten av det indre og utvendige materialet som utgjør taket, sprer takets vekt til ytterveggene.

Bowstring Truss

Bowstringsklær spenner over store avstander, som de som kreves for tak på et lager eller flybøyle. Bowstringsklosser ligner den buede formen av en bueskyting. En bowstring truss består av flere bjelker som danner buen. Krummet metallplater, eller annet materiale, danner takets bue over trussen. Noen ganger går de nedre delene av buetringstangen opp litt brattere enn de andre delene av trussen. Dette gjør at noe vann kan løpe av lettere. En fordel med tak som er bygd over buehenger, er at det ikke er behov for å hekte åsen på toppen av taket, noe som sparer tid og penger i byggeprosessen. En hylsehett løper normalt langs lengden på et tak som dekker sømmen der materialene som danner hver side av taket, går sammen på toppen av taket. Buehøyttalltak er buet, så det er ikke noe poeng på toppen der to sett med takmaterialer møtes.

Dual-Pitched Truss

En dobbel-takket takkrok er en standard trekantform. Poenget på toppen av denne triangulære formen er kjent som trepunktet av trekanten, og stutene som fører ned fra toppunktet kalles 'øvre akkordene' på trussen. De to øvre akkordene er sammenføyet i sine nedre ender til en horisontal stråle som danner basen av den trekantede formen, som er kjent som 'nedre akkord'. I et dobbeltspillet truss er de øvre akkordene av forskjellige lengder. Dette betyr at den kortere av de to øvre akkordene må gå opp i en brattere vinkel til toppunktet enn den lengre av de to øvre akkordene. Resultatet er at toppunktet på trussen er utenfor sentrum. Dobbeltslagde kapper brukes til å spenne store områder hvor det er behov for bred gulvplass under, uhindret av støttestenger. Lengre lengde og mindre lengde bære lasten på taket jevnt, og spre den til det nedre akkordet. Et dobbeltkledd takkrok kan spenne det samme området som en kappe med liklengde øvre akkorder, men den bruker mindre konstruksjonsmateriale.

Gambrel takkrok

Gambrel takkroker har den karakteristiske silhuetten til et lågetak sett fra forsiden. Et gambrel takkrok består av to sett med øvre ledninger, med det nederste settet av øvre akkorder lenger enn det øverste settet av øvre akkorder. Det øverste settet av øvre akkorder møtes på toppens topp. Lengden og bratt vinkel på bunn settet av øvre akkorder, når de stiger opp fra det nedre akkordet i denne truss-designen, betyr at plassen under taket blir brukbar som levende eller lagringsplass. Dette skyldes at de bratte stigende øvre akkordene danner et stort bredt rom som ikke blir betydelig smalere enn bredden av huset. Når et gambreltak brukes som designfunksjon i et hjem, gjør det hjemmet mulig å innlemme en øverste etasje, umiddelbart under taket. Den bratte vinkelen til det nederste settet av øvre akkorder gir også ekstra flatt plass til vinduer og takvinduer, noe som gir mer lys inn i overetasjen i huset.

Andre artikkelen

Slik installerer du blindnitter
Slik installerer du skyvedører
Høytrykksluftverktøy
Slik bruker du en dreibar på skjermdørene
Hvordan lage flat skap dører
Slik monterer du gulvplater
Room Remodeling Ideas
Hvordan gå grønn med hvitevarer
Hvordan slukke en Cape Cod Fire Starter
Backsplash Ideer Med Granitt
Slik monterer du en postboks
Hvordan å renovere et tre-plan
Hvordan kutte en granitt counter
Slik monterer du et tregulv
Brick Vs. Siding Cost
Baderomsvifteforskriften
Slik installerer du eksterne doble franske dører
Brannhemmende behandling for tre
Hvordan lage en ytterdøråpning
Hvordan legge travertin gulvfliser