Slik installerer du PEX Tubing i en plate

Slik installerer du PEX Tubing i en plate 

1.

Forbered jord og gruslaget som nødvendig for betongplaten.

2.

Dekke med dampspærre og isolasjon. Hvis kombinasjonsisolering brukes, er det ikke nødvendig med en separat dampsperre. Tape sømene sikkert med vinyltape for å sikre integriteten til dampbarrieren og isoleringen. Monter forsterkende trådnett på toppen av isolasjonen.

3.

Tegn plasseringen av PEX-slangen på isolasjonen med spraymaling. Bruk forskjellige farger for separate løp hvis du installerer et strålende gulvvarmesystem. Bruk piltastene til å merke vannretningen. For strålende gulvsystemer, plasser PEX rør 6 tommer på senteret nær kantene og 12 tommer på midten for alle andre områder.

4.

Monter PEX-manifoldet på et stykke kryssfiner utenfor betongområdet.

Monter PEX-rør i kontinuerlig brikke på toppen av trådnettet eller sperren som brukes i platen. Installer avstandsstykker under PEX-slangen for å løfte slangen av nettverket eller sperren til halvparten av platens høyde. Mange forskjellige karakterer av PEX-rør er laget av en rekke forskjellige produsenter, så sikr PEX under betongen i henhold til spesifikke produsentens instruksjoner. La nok slange stå utenfor betongområdet for å festes til PEX-manifolden.

p> 6. Trykk testrøret med vann eller luft ved forventet arbeidstrykk i 30 minutter. Trykkprøven skal ikke være under 40 pounds per kvadratmeter (psi) eller større enn 225 psi ved 73 Grader Fahrenheit. Reparér eventuelle detekterbare lekkasjer.

Trykk PEX mens du heller betong. Hvis PEX blir skadet mens du heller betong, vil trykket falle og en boble vil sprekke på overflaten av betongen hvor skaden på slangen oppstod. Fortsett å hell betongen etter å ha reparert noen skadede deler av PEX-rør.

Tips og advarsler

 • Hell betongen sakte for å redusere risikoen for skade på PEX-slangen.
 • Ikke gå på PEX-rør. Ikke fold, skru opp eller klem på slangen mens h andling.
 • PEX rør er et meget allsidig VVS-produkt laget av tverrbundet polyetylen. Det er et relativt nytt byggprodukt med en rekke bruksområder. PEX-rør er ofte installert i en skive for vannforsyningsledninger eller strålende gulvvarme.

  Andre artikkelen

  Katedral takbelysning alternativer
  Hvordan skjule dører i Wainscoting
  Hvordan bygge dine egne tre hyller
  Hvordan å imitere fliser
  Hvordan legge til hyller til et skap
  Hvordan Kutte Marble Gulvfliser
  Hvordan bygger jeg en Stone Moon Gate?
  Hvordan bygge små grønne hjem
  Hvordan installere et tak med Tongue u0026 Groove Pine Soffit
  Verktøy for kutting av gips
  Slik fjerner du et fastkjørt spiker fra en håndverkspiker
  DIY Baderomsvaskeskap
  Island Countertop Ideas
  Kjøkkenskap Hengende Instruksjoner
  Instruksjoner for å bygge tretrapp
  Hvordan bygge gamle verdensdører
  Huleisolasjonsprodukter
  Slik matcher du sidespor til murstein
  Kitchen Extension Ideas
  Slik installerer du Formica