Slik bruker du en cut-off sag

Slik bruker du en cut-off sag 

1.

Plasser avskjæringssagen på et nivå, solid arbeidsflate eller avstivningsstativ. Klem eller bolt sagen på plass for å gi den ekstra stabilitet. Sett opp noen sideklosser, det kan hende du må holde tunge materialer i riktig posisjon som skal kuttes med kuttesagen. Ordne sågen slik at strømledningen kommer til stikkontakten, eller bruk en godkjent stikkontakt med en bryter for å unngå overoppheting av skjøteledninger.

2.

Installer riktig blad for materialet blir kuttet. For metallstykker, bruk en slipeskive eller karbid-tippet, bi-metallblad. For hardtre, bruk et grovt tanntømmerblad, og for kryssfiner og andre trekompositter, bruk et fintannet treblad. Bruk alltid hørsels- og øyevern når du bruker kuttesagen. Fjern alt såsmuss og andre brennbare materialer vekk fra sagområdet når du kutter metall for å unngå at gnister belyser støvet i brann.

3.

Mål og merk brikkene forsiktig. Sett brikken på sagbordet, fast mot gjerdet på baksiden og bordet på bunnen. Plasser stykket som skal kuttes, slik at stykket du ønsker å beholde er på venstre side av saga hvis du har høyre hånd og høyre side av saga hvis du er venstrehånden. Linj kanten av bladet med utsiden av merket på materialet.

4.

Hold materialet med din ikke-dominerende hånd fri fra bladområdet. Dette gir din dominerende hånd fri til å betjene saga. Kontroller at alt materiale er kantet opp med bladet og at alle fremmedlegemer er klare for bladet. Trekk utløseren og la bladet komme raskt før det kommer i kontakt med materialet. Trekk bladet ned og bruk jevnt trykk for å gjøre kuttet i en bevegelse. Ikke tving bladet, noe som kan føre til at sagen trekker ekstra strøm og overoppheter dine elektriske kretser. La bladet komme til en fullstendig stopp før du la bladet komme seg opp igjen.

Hakkesager eller kuttsager kan spare deg tid og problemer på prosjekter med flere stykker som må kuttes i lengde i 90 graders vinkel. Mens gipssager er litt mer allsidige når det gjelder støping og andre vinklede kutt, kan kuttesager brukes med slipende skjæreplater for å kutte av metalldeler for rammesveising, vindusinstallasjon, verandaer og mer.

Andre artikkelen

Tungsten Carbide Cutting Tools
Slik fjerner du konstruksjonslim
Hvordan lage min egen husplan gratis
Hvordan lage en grunn for et skur
ADA Wheelchair Ramp Regulations
Slik fjerner du et hjørne skap
Slik bytter bladene på en Delta 22-580 Planer
PEX Piping Tools
Slik installerer du lommedører for nybygging
Slik legger du fliser
Hva er holdbarheten til travertin?
Hvordan bygge dine egne trusser
Hvordan rengjøre Grout Haze From Glazed Tile
Billige Badet Design Ideer
Hvordan lage en Adobe Hut
Takmonteringstips
Hvordan er det med høy tetthetskum?
Hvordan kan jeg skjule loftet ned trapper?
Betydningen av herding av betong
Isolasjonsalternativer for en hulmur