Bambusgulv mot eik

Bambusgulv mot eik 

Hardhet

Ett område hvor bambusgulv er dårligere enn eik er hardhet. Bambusgulvprodusenter glasur deres produkter med et beskyttende belegg, men selv dette kan ikke gjøre et bambusgulv som motstandsdyktig mot riper og denting som behandlet eikegulv. I stedet er bambus omtrent like hard som en hardved som lønn. Dette gjør bambus mindre Passer for rom med tunge møbler eller hyppig fottrafikk.

Stabilitet

En viktig fordel ved bambus er stabiliteten. Stabilitet refererer til hvor mye en bestemt type tre motstår vekking og utvidelse eller kontraktsføring på grunn av endringer i miljøet Etter hvert som temperatur og fuktighet endres hver dag, utvides og kontrakteres tregulv. Over tid kan denne bevegelsen føre til gulvplater som ikke lenger passer sammen uten hull eller støt. Ifølge Bamboo Site er bambus 50 prosent stabilere enn rød eik

Miljøpåvirkning

Den største fordelen med bambusgulv er minimal miljøpåvirkning. Bambus vokser veldig raskt, noe som gjør det enkelt å høste store avlinger av treet oftere og med ut venter så lenge nye trær skal vokse. Standard bambuspoler er klare til høst etter seks års vekst, mens hardtre som eik typisk tar mellom 40 og 60 år for å oppnå modenhet og være klar for høst.

Utseende

Eik og bambus har betydelige forskjeller når det gjelder deres utseende og behandlingsmuligheter. Eiken kommer i et bredt utvalg av farger og kornmønstre, mens bambus har et mer subtilt mønster og en lettere naturlig farge. Kjemiske prosesser for oppvarming av bambus mørkere fargen, men også gjøre bambus mykere. Stort sett om personlig preferanse, kan utseendet på bambus- og eikeprodukter føre kjøperne til å velge den ene over den andre.

Kostnad

Bambusgulv koster så mye som 50 prosent mindre enn eik. Bambus er også noe lettere å installere på grunn av sin lette vekt. Mens eik er vanskeligere og kan vare lenger under visse forhold, er bambus også veldig holdbar. Imidlertid har bambus en tendens til å lyse hvis den mottar direkte sollys, noe som kan føre til hyppigere erstatning og høyere langsiktig kostnad. I motsetning til eikegulv motstår bambus også brann, noe som kan bidra til å redusere reparasjonskostnadene hvis det er brannskader. I de senere år har bambusgulv oppstått som en populær konkurrent for tradisjonelle tregulvmaterialer, som eik. Mens bambusgulv er tiltalende fra et miljømessig synspunkt, har det andre fordeler og ulemper som huseiere skal være oppmerksom på før du tar en beslutning om hvilken type tregulv å installere.

Andre artikkelen

Barn Building Ideas
Marmor vs Solid overflate for dusjplass
The Best Soils for Compaction
Hvordan bygge en håndskinne for trapper
Slik installerer du paneler på gips
Moderne Badestil
Hvordan bygge et Pantry Closet
Utvendige kledningsalternativer
Kull Vs. Trevarme
Hvordan å refinfinere en jern badekar
Hvordan bruke Pump Jacks
Hvordan sette opp en stige
Hvordan Kutte Miner i Crown Molding
Kjøkken Ideas: Full Wall Skap og en innebygd Desk
DIY Tool Rack Ideas
Verktøy for å kutte speil
Slik installerer du strålende gulvvarme i et gammelt hjem
Slik fjerner du skruene
Dekk-fargeprodukter
Hvordan bli med MDF