Hvordan passer gulvfliser

Hvordan passer gulvfliser 

1.

Mål midtpunktet til enten den retteste eller mest fremtredende veggen. Marker en vinkelrett linje fra dette punktet med en tømrerfirkant og en blyant og deretter knippe en kalklinje langs blyantlinjen til motsatt veggen. Gjør en lignende måling på en vinkelrett vegg og smekk ut en annen krittlinje. Linjene skal danne et kryss i midten av rommet.

Sett to fliser ved siden av hverandre slik at de hver har et hjørne som berører krysset, og gir nok plass til fuging, og legg fliser langs begge linjer, plasser mellomrom mellom. Hvis mellomrommet mellom den nest siste flisen og veggen er mindre enn halvparten av bredden på en flis ved hvilken som helst vegg, må du justere den vinkelrette raden tilsvarende og tegne en ny linje. Når du har fullførte denne delen av oppsettet, fjern flisene og kontroller at linjene fortsatt er vinkelrette.

3. Legg ut en prøve 3-til-3-del av flis langs en vegg , plasser mellomrom og skjær fliser ved siden av veggen til riktig bredde, i henhold til målingene du gjorde i trinn 2. Tegn linjer langs de tre eksponerte kanter av denne delen, fjern deretter fliser og snapkalklinjer for å strekke disse linjene til motsatte vegger. Bruk et målebånd for å sørge for at linjene som er parallelle, er jevnt fordelt og bruk torget for å sikre at vinkelen mellom vinkelrette linjer er nøyaktig 90 grader.

4.

Seksjon ut hele gulvet på denne måten, så dobbeltsjekke dimensjonene til hver seksjon. Hvis du bruker fliser av forskjellige former, farger eller størrelser, juster du seksjonene for å imøtekomme mønsteret du planlegger å bruke.

5.

Begynn i midten av gulvet, legg ut alle fliser, kutte dem nær veggen for å passe. Kontroller at kantene på flisene stemmer overens med linjene du har tegnet, og fjern deretter flisene. Du kan nå lim dem til gulvet dem i seksjoner, noe som er lettere enn å lim hele gulvet på en gang.

Tips og advarsler

 • Klipp keramiske fliser med en våt sag som spruter vann mens bladet snu. Dette forhindrer at flisene overopphetes og sprekker.
 • Hvis en ende av gulvet er mindre synlig, bør du vurdere å kutte kantflisene mindre på den ene siden slik at du kan ha hele fliser på den andre mer synlige enden.
 • Når du installerer gulvfliser, er det vanlig å finne midten av gulvet og bruke den som hovedhenvisning for å legge resten av flisene. Dette er fordi senteret er den mest synlige delen av gulvet, og også fordi du vil kutte fliser på kantene, i stedet for i midten av gulvet, for å lage komplette rader. Snapping kalklinjer vil gi deg en pålitelig referanse, og hvis du ikke er en profesjonell tiler, snapper mange linjer og legger gulvet i seksjoner, gjør jobben enklere.

  Andre artikkelen

  Slik borer du for et Euro-kabinett Hengsel
  Ulike typer hus i ørkener
  Slik måler du radius for bøye plater
  Tips om å sette opp stolskinner
  Fjerning av Graffiti Paint
  Ideer for å redde et lekerom
  Slik henter du en betongplate for en stangbørste
  Hvordan å refinfinere et badekar med munro
  Hvordan lage min egen husplan gratis
  ADA Restroom Sign Krav
  Slik installerer du bad maskinvare
  Slik Refinish Cultured Marble countertops
  Hva er passiv solenergi?
  Stoff mykner i bakgrunnsbilde fjerning
  Hvordan bygge et nytt skap
  Slik installerer du en toalettflensspacer
  Slik installerer du Click Flooring
  Asbest taktak farer
  Ulike typer taksystemer
  Hvordan forsegler jeg Lap Siding?