Hva er hensikten med en låseskive?

Hva er hensikten med en låseskive? 

Funksjon

Låseskiven forhindrer muttere og bolter i å snu, glide og løsne på grunn av vibrasjon og dreiemoment. Ulike låseskiver utfører denne funksjonen på litt forskjellige måter, men det grunnleggende konseptet er å holde mutteren og bolten på plass. Enkelte låseskiver oppnår denne funksjonen ved å bite inn i basematerialet (bolten) og mutteren med endene.

Typer

Heliske eller splitte låseskiver ligner en ring med ujevne ender. Endene på ringen biter i festemateriale for å holde den fra å snu. Innvendige tannlåseskiver har tenner plassert på innsiden av ringen og gir en god forbindelse med små festehuller. Eksternt tannlåseskive har tennene plassert på utsiden av vaskemaskinringen, som fungerer godt med store festehuller. Eksterne-Interne / Kombinasjonslåseskiver har tenner både på innsiden og utsiden av ringen. Dette gir bedre sikkerhet med store festehoder. Pyramidal-type låseskiver brukes til prosjekter som krever høyt tiltrekkingsmomenter. Tåkelåse låseskiver brukes med flat eller oval hodeskruer som har 82 eller 100 grader forsynte vinkler. Dome-type låseskiver fordeler last over et bredt område og anbefales til bruk med tynne eller myke materialer som krever høyt dreiemoment for å holde. Skållåseskiver ligner kupplåseskiver, men kan brukes i applikasjoner som krever mindre moment eller belastning.

Material

De fleste låseskiver består av aluminium, rustfritt stål, K-Monel,
bronse, sink, fosforbronse legering og karbonstål. Materialet som brukes til fremstilling av låsevaskeren er viktig for å hindre at den bryter ned, og dermed mister sin festestyrke.

Programmer

Låseskiver brukes ofte i applikasjoner som involverer vibrasjon og mulig glidning av festemidler. Industrier som vanligvis bruker låseskiver er transportrelaterte (bil, fly, marine). Låsevasker kan også brukes i husholdningsapparater som lufthåndteringsapparater og vaskeskiver (vaskemaskiner).

Advarsel

Hvis for mye dreiemoment påføres en spiralformet låseskive, kan den flate ut og bli vanlig vaskemaskin , og dermed miste sin låseevne. I tillegg bør låseskiver ikke brukes som en måte å sikre en bolt eller mutter for liten til et hull i den delen som sikres. De burde heller ikke være vant til å stramme en bolt eller mutter som er for lang. Vaskemaskiner er tilgjengelige i alle slags former og størrelser. Hver vaskemaskin type har sin egen unike formål. For låseskiver er de designet for å holde møtene og boltene løs. Låseskiver har sine egne forskjellige modeller. Hver er designet for bruk i en bestemt applikasjon. Noen låseskiver ser ut som ringer med ujevne ender. Andre ser stjerneformet ut med en ytre ring av tenner.

Andre artikkelen

Utvendig Hjem Maling Farger
Hvilke hjemtilskudd er verdt pengene?
Slik fjerner du kontakt sement fra rør
Slik Te Stain Skap
Hvordan velge Bad Gulvfliser
Veibeskrivelse for å bygge utendørs peiser
Hvordan kutte kurver på flis
DIY Window Molding
Slik installerer du en innerdør som ikke er prehung
ADA Krav til Drikke fontener
DIY Tile Bath
Hvordan kan jeg skjule loftet ned trapper?
Slik installerer du plastfliser
Slik reface gamle kjøkkenskap
Hvordan trekke opp Vinyl Gulv og installer Pergo
Tradisjonell peis surrounds
Asbest Avhendingskrav
Hvordan lage en treplate rack
Hvordan finne fuktighetsinnholdet i tre
Bulldog Front End Loader Information