Wainscoting Styles

Wainscoting Styles 

Raised Panel

Ifølge New England Classic er den mest tradisjonelle stilen av wainscoting hevet panel. Raised panel wainscoting brukes vanligvis i formelle områder som stuer, spisestuer, biblioteker eller studier. Med denne typen vinkling er kantene skråstilt for å skape et hevet panel. Standardhøyde for denne stilen er mellom 30 og 40 tommer, selv om rom med høyere tak kan innkvarteres ved å lage to rader paneler ved hjelp av en midtskinne. De typiske brikkene som trengs for hevet panelfelt er skinner, stiler og paneler. Baseboardet kan gjøres ved hjelp av bunnskinnen, eller den kan bygges med andre ulike støpestykker.

Overlegg

En mer utførlig type bøssing er overleggsstilen. Denne typen wainscoting er vanligvis funnet i svært formelle områder av store boliger, inkludert spisestuer, stuer, biblioteker eller studier. Denne typen wainscoting er lik i form til det hevede paneldesignet, men det gir en mer innviklet effekt innenfor panelene selv. Et overlegg av tre er plassert på flatskjermen mellom skinner og stiler, og skaper et forsenket blikk rundt overlegget. Denne stilen er ferdig med en stolpe over topppanelet.

Flat Panel

En mer overgangsform for wainscoting er flatskjermdesignet. Ifølge Wainscoting Long Island skaper flat-panel wainscoting et elegant utseende, og det brukes ofte som et mindre formelt alternativ til å hevde panelet. Flat-wainscoting finnes vanligvis i stuer, spisestuer, familierom eller kjøkken av familievennlige hjem. Med denne typen stil er panelene forsinket og ligger flatt mot veggen. Denne designen er utformet med standardkomponenter av bunnskinner, stiler og paneler. Stilene brukes til å skape en boksevirkning mot veggen. En stolskinne installert over topppanelet brukes til å avslutte flatskjermdesignet.

Beadboard

Beadboard er den mest uformelle stilen av wainscoting. Ifølge Cal Finder, da beadboard wainscoting ble først opprettet, ble den primært brukt i hytter eller feriehjem, men i dag er det ofte installert for å skape en elegant, men likevel avslappet effekt. Beadboard brukes oftest til uformelle rom, for eksempel foyer, bad, kjøkken eller soverom. Beadboard selv er riflet trepanel. Ved hjelp av denne typen bølgelegging blir bartongpanelene montert på den nedre delen av veggen og deretter avkledd med en stolskinne på toppen, noe som gir et enkelt og uformelt utseende.

Velge en stil

Hver type bøssing skaper en bestemt effekt i et rom. En mer avslappet stil av wainscoting vil skape en stilig, enklere følelse, mens en mer formell stil vil gi en fin eleganse og raffinement. Wainscoting kan brukes i nesten alle rom i et hjem, enten for å skape en veldig formell plass eller en mer avslappet atmosfære. Wainscoting et hus bør velge, avhenger av stilen i hjemmet, typen rom og ønsket samlet effekt. Wainscoting er en enkel måte å legge til et snev av eleganse og klasse til ethvert rom. Wainscoting ble opprinnelig opprettet som beskyttelse mot fuktighet for bunnen av en vegg, men den brukes nå primært til dekorative formål. Det finnes flere forskjellige typer wainscoting, og hver stil kan brukes til å skape egen effekt i et rom.

Andre artikkelen

Slik installerer du en drenekurv i en akrylvask
Slik installerer du Vinyl Baseboard Trims
Hvordan måle en rang av ved
Slik kutter du grunnstøping
Hvordan kutte hull for innfelt lys
Ideer for å redde et lekerom
Marmor vs Solid overflate for dusjplass
Slik installerer du en Glacier Bay Vanity Zink
Slik fjerner du PVC lim fra hendene
DIY Kjøkkenteller
Hvordan legger jeg til en gasspeis i huset mitt?
Verktøy for å kutte flis
Hvordan fungerer Low-E Window Film?
Gloss Kitchen Ideas
Kjennetegn ved Lyptus tregulv
Dørløse dusjdesign ideer
Interaktiv kjøkkenplanlegging
Ideer om hvordan man bygger et nytt hus
Slik borer du med en murbit
Bruker til en dørkvern