Tre som komposittmateriale

Tre som komposittmateriale 

Definisjon

Komposittved er en type tre laget av forskjellige partikler sammensmeltet. De tradisjonelle typer sammensatt tre, som for eksempel sponplater, er laget bare av trepartikler og har en tendens til å ha større styrke og fleksibilitet enn tømmer, i hvert fall i tynne eller korte seksjoner. Nyere typer komposittskoger omfatter plastelementer som gjør dem mer holdbare og mindre sannsynlig å oppløse når de blir utsatt for elementene.

Prosess

For å lage komposittskog som sponplater, forskjellige treverk (ofte flisene og flakene igjen fra fresing) kombineres i en gruppe og blandes inn med et sterkt klebemiddel. Sjetongene og limene komprimeres deretter under en stor mengde trykk i en bestemt form for å gi styrets styrke. En nyere prosess løser treet ned i enkelte fibre før de limes sammen igjen, en prosess som ligner på å lage papir.

Konstruert tre

'Konstruert tre' er et begrep som refererer til tre som komposittmateriale eller tre Gulvbelegg som er laget av lag. Gulvbelagte tregulv har to eller tre lag. Disse lagene er laget av hardvedkjerne for støtte, et myke skall for pliability og holdbarhet, og en hardvedfiner som er lakkert og limt ned over myke for å gi treet en rekke polerte hardwood utseende. Gulvfaner spenner fra eik og kirsebær til mahogny og valnøtt.

Øko-vennlige aspekter

Kompositt tre anses ofte for å være miljøvennlig, ikke bare fordi det resirkulerer treflis, men på grunn av materialene det bruker. Produsenter forsøker å bruke lim og harpiks som er fri for petroleumsbaserte tilsetningsstoffer og andre farlige kjemikalier som formaldehyd. Dette treet krever heller ikke farging som vanlig tømmer gjør, noe som fører til grønnere byggepraksesser når du lager dekk.

Refinishing Considerations

Kompositt skog kan ikke refiniseres --- det blir slipt og restained tømmerburk. Dette kan dramatisk forkorte levetiden til kompositttrekk i vanskelige klima. Riper og aldersmerker har en tendens til å forbli på komposittved, og den primære løsningen i disse tilfellene er å erstatte treet helt. Komposittmaterialer har blitt populært de siste årene som et byggemateriale som passer for et bredt spekter av prosjekter. Originale komposittmaterialer ble brukt mest som et underlag eller underlagsmateriale som var skjult under gulv eller bakvegger, men nyere kompositter er utformet for å bli vist som en del av dekk eller gulv. Kompositt tre kvaliteter utvikles fortsatt; deres nåværende fordeler har en tendens til å komme med en høyere prislapp, avhengig av søknaden.

Andre artikkelen

Peis Hearth Stone Ideas
Hvordan å klare et vinyl gulv
PEX Pipespesifikasjoner
Hvordan finne en Hardiplank Rep
Hva er polybutylen VVS?
Installasjon av flat takmontering
Slik installerer du Vinyl Tile Over Kryssfiner
Composting Toilets u0026 Lukt
Forbedringsprosjekter for å øke ditt hjems verdi
Slik kobler du en takvifte i et eldre hjem
Slik installerer du en dusjdørpakning
Typer Garage Gulv
Den beste måten å forsegle et tregulv
Hvordan påføre Stucco fra Gips
Badutstyr for funksjonshemmede
Slik installerer du Formica Counter Tops
Home Insulation Regulations
Baderom Remodel Ideer på et budsjett
Dørinstallasjonsinstruksjoner
Slik fjerner du glassfiber fra en trekano