Tips om etterbehandling av betong

Tips om etterbehandling av betong  Hvis du nylig har fullført et konkret prosjekt i eller rundt hjemmet ditt, kan du lure på, 'Hva neste?' Hvis du fullfører sine hjemmeprosjekter riktig, vil de se perfekt ut og vare lenge. Det er noen konkrete etterbehandlingstrinn som er valgfrie, og bare forandre eller forbedre betongens utseende. Andre etterbehandlingsteknikker er avgjørende for alle betongelementer, og vil sikre at betongoverflaten lever opp til alt det kan være.

Tillat nok tid

All overflatenes fuktighet må fordampe fra betongen før du kan fortsette med noen behandlinger, for eksempel værfasthet. Dette kan ta 30 minutter til flere timer. I tillegg vil betongen kreve god tid til å kurere. Små områder kan kurere på bare en dag eller to, men det er ingen garanti. Store områder kan ta opptil flere uker for å kurere helt. Ikke ødelegge alt ditt harde arbeid ved å gå raskt på betongen.

Glatt overflaten

En ellers perfekt betongoverflate kan ødelegges dersom den er ujevn eller grov. Kjør en metallskrape langs toppen av store betongplater for å nivåere dem. Arbeid betongens overflate ved å bruke gummi- eller magnesiumflat og metalltråper til den er så slank som glass, hvis ønskelig.

Legg til tekstur

Betongstrinn og overflater som kan bli fuktige, for eksempel terrasser og bassengkanter, kan være farlig hvis de er for glatte. Bruk vanlige husholdningsartikler som skraptømmer eller en gammel kost til å konsentrere betongen når overflaten er tørr. En stukkete tekstur kan opprettes ved hjelp av en håndflate, men er vanskelig på bare føtter. En kraftbrett er et godt valg for å fullføre overflaten av betong når det er minimal, men konsistent, tekstur er nødvendig.

Legg til Pizazz

Betong kan males eller flekkes når det er fullstendig herdet, slik at det passer bedre til din eksisterende innredning. Du kan også legge til tilbehør som perler og skall etter at overflaten fuktighet har fordampet fra betongen, men før den er helt hard.

Beskytt ditt mesterverk

Den beste måten å forlenge levetiden på betongoverflaten på er å forsegle den . Når betongen er grundig herdet, belegge den med to bruksområder av muringsforseglingsmiddel. La tetningsmassen tørke i 24 timer før du har kontakt med betongen.

Andre artikkelen

Slik installerer du Diamond Pattern Tile
Innramming av en fliseredusj
Dørrammekomponenter
DIY taklampe
Ulike flenser
Installere sokkel med lim
Slik lager du utvendig for maling
Hva er valnøttfiner?
Loftforlengelsesideer
Slik installerer du Columbia Engineered Hardwood Flooring
Slik reparerer du oppkjørselen og betongstrinnene
Slik bruker du en Universal Bevel Protractor
Hvordan tegne en garasje
Hvordan å fullføre laminatgulv
Hvordan oppgradere eksisterende skap med IKEA kjøkkenutstyr
Hvordan bygge et bølgete tak
Baderomsvifteforskriften
Moderne Rekkverk for balkonger
Typer av Siding Shingles
Slik legger du fliser på gulvbord