Slik legger du badet i en dusj

Slik legger du badet i en dusj 

1.

Snakk med en representant på en fliselager, en maskinvarebutikk eller et hjem forbedringssted for å være sikker på at du har riktig type flis til dusjen. Ikke-skinnende og halvglasset er betingelsene gitt til fliser som er kjent for å absorbere vann. For en dusjfliser, vær sikker på at du velger ikke-porøse fliser som er designet for lite eller ingen vannabsorpsjon.

2.

Forbered dusjveggflaten for å motta flis ved å installere en 1 / 4- eller 1/2-tommers sementveggbrett. Cement wallboard vil hjelpe til med å støtte vekten av flisene og også gi beskyttelse mot eventuelle sprekker som kan danne seg i fugemasse og tillate vann å gjennomsyre. Bruk en håndsag eller sirkelsag for å kutte sementplaten slik at den passer til dusjmurens størrelse. Pass på at veggoverflaten er ren og tørr, og bruk et 1/4-tommers lag av ferdigblandet tinnemørtel med trowel. Legg sementplaten til mørtel og fest den med skruer hver 6. tommer.

3. Marker sementplaten med et rutenett eller krittlinjer for å sikre at flisinstallasjonen er firkantet. Glatt et lag av mørtel rundt 1/4-tommers tykt på overflaten av sementplaten ved hjelp av trowel. Spred et tynt lag av mørtel på baksiden av flisen, og sett den på plass. Påfør forsiktig trykk til flisene klæber, og sørg for at det ikke faller eller faller når trykket fra hånden fjernes. Hvis den glir, må den holdes eller limes på plass i opptil flere minutter til mørtellaget setter opp nok til å feste flisen.

4.

Bruk en fliser cutter å trimme fliser å passe. Fliser som må passe rundt vanntømmer kan trimmes og formes med en bor eller fliser som gjør at du kan trimme små biter om gangen for å passe akkurat.

p> Fest hele dusjmuren en til to dager etter at mørtelet har fått lov til å sette. Dekk fliser med et lag av fugemasse med en fugemassasje eller lignende applikator. Påfør forsiktig trykk for å arbeide fugemassen inn i fliselinjene, og bruk den flate siden av applikatoren for å jevne inn fugemassen flush med flisens overflate. La fugemassen settes i henhold til pakningsretningene og vaske overflødig overflate fra overflaten av flisene.

Tips og advarsler

 • Både mørtel og fugemasse kan kjøpes tørr og blandes for hånd, eller de kan kjøpes forhåndsblandet fra fabrikken.
 • Tile er et populært valg for å legge til eleganse, stil og raffinement til et bad. Styrke og langvarig holdbarhet gjør flis til et økonomisk og logisk valg, og det brukes ofte i bygg og remodeling prosjekter. Installere badet fliser i dusjen krever litt mer omsorg enn bare fliser et gulv, men prosessen er lik og relativt enkel.

  Andre artikkelen

  Hvordan gjenopprette en ytterdør
  ADA Håndtakskrav
  PEX vs Kobber
  Utvendig Hjem Maling Farger
  Slik installerer du Maple Laminate Floors
  Slik installerer du en Pfister kjøkkenkran
  Bedroom Dresser Ideas
  Gulvdrenertyper
  Hvordan å beregne partikkelbrett tetthet
  Hvordan Finne Oak Doors
  Fjerning av et stripped Hex Bolt Head
  Hvordan legge på tre etasjer
  Konstruksjon Impact Tools
  Isolasjon R Verdier Forklart
  Slik: Crown Molding på skap
  Ceiling Material Ideas
  Over Ground Deck Ideas
  Hvordan lage en inngangsdør
  Hva er forskjellen mellom en Gable Vent u0026 a Ridge Vent?
  Hvordan å fjerne gamle baderom caulk