Slik installerer du en flytende hardt tregulv

Slik installerer du en flytende hardt tregulv 

Forberedelse

1.

Fjern teppe og polstring, hvis det er til stede, for å avsløre undergulvet under. Legg merke til at ved-, betong- og linoleum- eller vinylgulv ikke krever noe spesielt preparat.

2.

Fjern grunnstøping rundt veggene. Installasjon av et flytende tregulv er mulig med trimmen fortsatt på plass, men du må installere et nytt stykke trim når du er ferdig.

3.

Sett et stykke skumgummiunderlag ved siden av eventuelle dørbekledning. Sett et tregulv gulvstykke på toppen, mot dørbekken. Merk dørbekken, bruk en blyant, på gulvets høyde; kutt med et håndsag eller stikksag like over denne linjen, slik at hardvedgulvet ditt kommer til å passe under dørbekjempelsen.

4.

Sopp og mopp gulvet for å fjerne eventuelle smusser. La gulvet tørke før du fortsetter.

5.

Løsne og legg skumgummiunderlaget over hele gulvet. Kutt kantene sammen når det er noen pauser mellom underlaget og fest sømmer med duct tape. Unngå kanter som overlapper når du taper, noe som vil ødelegge gulvinstallasjonen.

Legge bordene

1.

Legg hvert brett for første rad på rad, over lengden av rommet, for å sjekke at det siste brettet du kommer til, vil måle minst 8 tommer lang. Klipp det første brettet, om nødvendig, med et stikksag slik at det siste brettet kan måle 8 tommer. Slå brettene opp og ned når du skjærer for å unngå å splintere finishen.

2.

Plasser en 1/2-tommers mellomrom mot veggen ved siden av hvert brett du installerer på begynnelsesraden, til opprettholde ekspansjonsfeste mot veggen. (Merk at de første og siste brettene vil ha mellomrom foran og ved siden av brettet.)

3.

Sett det første brettet med tungen (ut) delen vendt mot neste brett og sporet (i) delen vendt mot veggen. Påfør lim, hvis du installerer et innlimt flytende tregulv, på sporets ende av hver brett mens du arbeider, og legg raskt på tungen på den neste brettet. Tapp forsiktig med en gummibåt for å feste brettene sammen. Tørk av overflødig lim mens du jobber, ved å bruke mineralske ånder på en bomullsklut.

4.

Trykk fast for limløs type flytende tregulv med en hengselbevegelse for å feste hver bord til neste. Pek på hvert brett med en gummibåt når du jobber for å sikre at tilkoblingen er fast. Fortsett å kutte endestykker etter behov for å passe åpningene. Legg en 1/2-tommers mellomrom på slutten av første rad.

5. Begynn hver neste rad med en 1/2-tommers mellomrom mot veggen, deretter resten av siste radets siste brett, om mulig (husk å ikke bruke brett mindre enn 8 tommer.) Trykk tungen og sporene sammen når du legger hver rad, både sideveis og fram og bak. Strep alle leddene som du jobber, slik at slutten av brettet du installerer aldri justeres med et brett ved siden av det.

Etterbehandling gulvet

1.

Klipp siste rad til bredden som er nødvendig. Legg en 1/2-tommers spacer mot veggen, skru et kort hardvedbord opp og ned mot veggen. Merk hvor bordet overlapper siste rad installert - dette er målingen av beløpet Du må kutte av. Bruk en rett kant og målebånd for å kutte hvert brett for siste rad.

2.

Installer mellomromene og den siste raden av brett som du gjorde forrige rader, limer eller snapper på plass mot forrige rad og hver andre. Bruk en pry bar å snap på plass mot veggen mens du kobler hvert brikke imidlertid. Fortsett nedover raden til ferdig.

3.

Installer trim rundt baseboards, hvis det er aktuelt. Fullfør opprydding for å fullføre.

Tips og advarsler

 • Pass på at den siste raden med planker er minst 2 tommer bred. Mål rommet, i tommer, og trekk deretter 1 tommers for 1/2-tommers ekspansjonsledd du begynner og slutter med. Del dette tallet med bredden på planken for å finne antall rader. Enhver figur etter desimaltegnet er en del av en plank, i tommer. For eksempel, hvis antall rader kommer ut til 16.667 - det vil være 16 rader med fullbrett, og det siste brettet er 2/3 av et hele brett - 5 tommer i dette eksemplet. Juster din første rad for å unngå en siste rad på mindre enn 2 tommer.
 • Et tregulv er en tradisjonell favoritt, noe som gir et rom med varme og eleganse sammen med holdbarhet. Tradisjonelt tregulv viser seg vanskelig å installere, men trenger presisjonskutting og spikring til undergulvet uten neglene som vises. Derimot sitter et flytende tregulv på et lag av pute og enten snaps eller lim sammen uten å forankre det til gulvet under - figurativt 'flytende' over det. Riktig installasjon av ditt flytende tregulv vil gi deg mange års glede uten tid og penger investering av tradisjonelle tregulv.

  Andre artikkelen

  Betong Gulv Finishing Alternativer
  Fordelene ved en solid betongblokkvegg
  Typer av husbekledning
  Baderomsventilasjon
  Slik lager du utvendig for maling
  Ulike flenser
  Slik lydisolert et rom billig
  Ulemper med å legge følt papir over hele taket
  Konstruksjonsverktøy
  Solarium fordeler
  Slik fjerner du Old Countertop Laminate
  Hvordan bygge Tørrvegg og Trimmer Tilgangspaneler
  Hvordan lage et rip gjerde
  Utvendige ideer for et doble bred produsert hjem
  Slik fjerner du en drill Trykk Chuck
  Badekar Remodeling Ideer
  Slik: Pipe Cutter
  Typer Fiber Cement Siding
  Spørsmål om Fiberglass Windows
  Sliding Compound Miter Saw Safety