Slik fliser du en dusjkule

Slik fliser du en dusjkule 

1.

Merk en horisontal linje på bunnen av en vegg av enebolig med et nivå og blyant. Plasser linjen slik at den er over dusjgulvet ved høyden av en flis, pluss 1/4 tommers. Marker en vertikal linje gjennom midten av veggen, krysser den horisontale linjen.

2.

Spred tinsettmørtel langs bunnen av kabinettet, fra gulvet til over horisontalplanet linje. Sett den nederste raden av fliser i mørtelen, med toppkanter på flisene som er kantet opp under den horisontale linjen (du kan se linjen gjennom mørtel). Start raden på midten, på hver side av loddretten linjene, og tråkk ut sidelengs. Nubene på sidene av flisene vil plassere dem fra hverandre. Klipp flisene i enden etter behov ved hjelp av en wetsaw.

3.

Spred ekstra mørtel høyere på veggen og bygg opp veggen i et rutenett med flere fliser, sett hver rad fra midten og bygg utover. Klipp rundt dusjarmaturene som nødvendig med wetsaw. Gjør hele veggen.

4. Gjenta prosessen for hver vegg i dusjen. La mørtel settes over natten.

5.

Fest veggene, trykk på fuger over overflaten med en fugemasse, tvinge den inn i mellomrommene. Ikke grout linjene langs hjørnene, mellom veggene eller langs gulvet. Tørk av overflødig fugemasse fra flisflaten med en fuktig svamp.

6.

La settet stå i 24 timer. Kjør perler av caulk langs hjørnene du forlot åpne før, fyll dem. La det hele settes i ytterligere 48 timer før du bruker dusjen.

Tips og advarsler

 • Bruk øyevern når du kutter fliser.
 • Det er mange måter å dekke veggene på en dusjkabinett, men den gamle flisenivå er fortsatt en av de beste. Det er ikke den enkleste metoden, men det er noe du kan gjøre selv om noen få dager med de riktige materialene og verktøyene. Hvis gjort riktig, vil en flislagt dusj vare i årevis. Kjøp selvavstandsfliser (de har nubs på sidene), slik at du ikke trenger å sette inn avstandsstykker når du legger flisene.

  Andre artikkelen

  Room Remodeling Games
  Kubota Gravemaskin Spesifikasjoner
  DIY Patio trinn
  Hvordan lage en stein gangvei fra betong
  Vinduebehandlinger for hjemmekino
  Instruksjoner for å installere en dusjdør
  Slik bytter du en telefonjack i et 40 år gammelt hus
  Slik installerer du underlag
  Bedroom Dresser Ideas
  Hjemmelaget Innendørs Brennstativ
  Egenskaper av Cedar u0026 Pine Wood
  Hvordan å bane ut terrasser og stier
  Fiber Cement Siding Styles
  Verktøy som trengs for gips
  Verktøy som kreves for flislegging
  Hvordan lage en ytterdøråpning
  Passiv solvarmeinformasjon
  Forskjellen mellom en Gable Vent u0026 a Ridge Vent
  Hvordan velge åpen eller lukket Cell Spray Skum Isolasjon
  Hvordan finne en lisensiert entreprenør