Polyuretan Vs. Akryl uretan finish for tregulv

Polyuretan Vs. Akryl uretan finish for tregulv 

Etterbehandling

Som en finish, er både polyuretan og akryl uretan designet for å synke inn i tre og bindes med det, og skaper et beskyttende lag mellom toppen av treet og luften. Dette er spesielt viktig for hardtre, som ser mye fottrafikk og må være ordentlig beskyttet mot riper og bukser. Begge typer strøk er klare og designet for å beskytte treet fra betydelig slitasje.

Forskjeller

Hovedforskjellen mellom polyuretan og akryl uretan er i deres kjemiske sammensetning. Polyuretan og uretan er termer som brukes om hverandre; De refererer begge til en finish som har en løsningsmiddelbase avledet av fossile brensler. Akryl-overflater, derimot, er vannbaserte. Dette betyr at akryl uretanskåler er hybrider av både akryl- og uretanskemikalier, designet for å jobbe sammen for å lage en kappe.

Holdbarhet

Kemiske forskjeller mellom de to strøkene fører også to små strukturelle forskjeller. Akryl uretanskåper har en tendens til å tørke mer stivfly enn muligheter for polyuretan. Dette gjør tykke strøk mer skjøre når de er laget av akryl uretanfrakker. Under trykk vil akrylmaterialene sprekke før en polyuretanfinish ville.

UV-beskyttelse

Løsningsmidlene i polyuretan kan lettere motvirke ultraviolett skade fra sollys. Denne strålingen kan forlenge treet og bryte sammen de øverste fibrene, noe som fører til redusert levetid. Normale akryl uretanskåper har ikke samme UV-beskyttelsesevne, men i stedet blir de ofte blandet med flere kjemikalier for å gi dem en syntetisk UV-beskyttelse.

Maling

Påføringsprosessen varierer litt mellom de to finishene. Akryl uretan er generelt lettere og mer fleksibel å bruke. Det kan lettere sprøytes på tre, der det tørker raskere enn polyuretan-versjoner. På grunn av akrylpartiet av overflaten er det også lettere å bøffe og skinne. Polyuretan og akryl uretan er begge overflater som brukes til å belegge tre. Deres primære forskjell er i deres kjemiske sammensetning og hvordan det påvirker både applikasjonen og overflaten den påføres. Tregulv kan behandles med, men ikke med begge. Med hensyn til pris og tilgjengelighet er de to nesten identiske.

Andre artikkelen

Slik rengjør du slitne tregulv med malinger
Bad Vanity Directions
Hvordan Trim Wall Tile
Hvordan erstatte ansiktet av et bad forfengelighet
Siding Installasjonstips
Hvordan Stink Knotty Pine
Hvordan Trim Wood
Hvordan kutte et porselen gulv
Solar Homes Vs. Ikke Solar Homes
Verktøy for metallarbeidere
Hvordan måle en dør
Travertin Vs. Porclelain
DIY Baderom benkeplater
Hva er tømmerbekledning?
Hvordan produseres linoleum?
Materialer å bygge en uteplass
Hvordan Kutte Rafter Haler
Pella Vinduespesifikasjoner
Hvordan bygge et innebygd underholdningssenter
Plastering Verktøy og utstyr