Må du sette fliser rundt en propan peis?

Må du sette fliser rundt en propan peis? 

Andre materialalternativer

Foruten flis, finnes det andre materialer som ofte brukes rundt propan peiser. Murstein, som var populære år siden, er fortsatt et valg for mange huseiere. I dag velger mange mennesker et mer elegant utseende. Granitt, marmor og skifer er populære materialer. Granitt er slitesterkt og motstandsdyktig mot høye temperaturer. Marmor, som inkluderer onyx, kalkstein og travertin, er ikke så vanskelig og slitesterk som granitt.

Byggekoder

Kontakt NFPA, lokal bygningskodeavdeling og produktleverandør for å finne ut hva krav til installasjon av fliser eller annet ikke-brennbart materiale for propan peisen. Kravene utvikler seg kontinuerlig. Vanligvis kaller reglene for en ikke-brennbar gulvflate, eller ild, som strekker seg minst 18 tommer foran propanbrannkassen og 8 tommer til sidene. Monter minst 16 tommer fliser over toppen og langs sidene av peisen for å oppfylle kravet til klaring.

Retningslinjer for installasjon av fliser

Det hjelper å lage en kartongmal i 'surround' -området og plasser fliser i forskjellige konfigurasjoner for å teste ut forskjellige mønstre. Pass på at du bruker samme avstand og startpunkt som for den faktiske installasjonen. Planlegg fliser installasjonen for å minimere mengden fliser du må kutte og for å unngå smale slivers. Hvis du for eksempel bruker 12-tommers-12-tommers fliser, planlegger du dimensjonene dine tilsvarende.

Påfør fliser på en solid og glatt overflate. For riktig vedheft og liming, gjør mørtel konsistensen av peanøttsmør. Start flisinstallasjonen ved midtpunktet over peisåpningen. Sjekk av og til for å forsikre deg om at flisene er flush, rett og jevnt.

Sterke fliser krever en kant som skal festes over peisåpningen. Styret støtter fliser fra under til de er satt. Begynn å pile på kolonnene eller bena, fra bunnen og arbeid opp. Bruk fulle fliser i mantelbenfeltene og legg kutte fliser på bunnen. Bruk skjærebrettmetoden til å støtte fliser plassert på mantelben.

Tørr tinnsett er vanskelig å rengjøre når det er hardt, så tørk overflødig materiale fra flisene og leddene med en fuktig klut mens du går. Du trenger ikke å sette fliser rundt en propan peis. Når fliser er installert, er det ofte ment å være dekorative og / eller å oppfylle minimumskravene for frigjøring rundt brannboksen. Du må følge byggekodene og produktprodusentens instruksjoner angående korrekt installasjon av fliser eller annet ikke brennbart materiale, som murstein eller stein. Det ikke-brennbare materialet skiller brannfarlige gjenstander som treben eller hyller i en mantel, en trygg avstand fra brannboksen.

Andre artikkelen

Slik installerer du betongblokkblokker
Hvordan lager jeg en beholdervegg med tre?
Kitchen Range Hood Ideas
Slik reparerer du en betongblokk
Hvordan bygge et underholdningssenter i stedet for peisen
Hva er en OSB?
Kjeller soverom regler
Typer av utvendig kryssfiner
Metalkanting for benkeplater
Teak Wood Identification
Slik legger du keramiske fliser på et boblebad
Hvordan Estimere sømløse Gutters
Slik installerer du teppeblokker
Hvordan å reparere et gulv og re-installere teppet
Hvordan kante en benkeplate med tre
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Tricks av Trade for Hanging Gips
Hvordan male en garasjeinnredning
Vinyl Gulv Installasjon Tips
Verktøy for kutting av laminat