Kobberrørfakta

Kobberrørfakta 

Typer

Kobberrør leveres i to typer: VVS-rør og klimaanlegg / kjølerør, ifølge kobberutviklingsforeningen, som er kobberindustriens markedsutviklings-, ingeniør- og informasjonstjenestearm. Rørene kan være harde eller myke, komme i diameter fra 1/8 tommer til 12 tommer, og har varierende veggtykkelser som passer til rørets formål.

Du kan bruke beslag for å koble sammen forskjellige linjer sammen , endrer retningen av hardt rør og kobler kobberrørene til inventar og utstyr. Kobberrør bruker flere typer beslag: loddetinns (rør og kontakt blir oppvarmet til loddemidlet strømmer inn i skjøten og hardes), løst (legering oppvarmes til en høyere temperatur enn loddemekanisme til den strømmer inn i skjøten og herdes) eller kompresjonsstil (en mutter strammes til en montering for å komprimere en hylse som gjør en vanntett tetning).

Egenskaper

Kobberrøringen tar nye former enkelt. Når du bøyer det ordentlig, vil det ikke deformere på innsiden eller utsiden av bøyningen. Burststyrken (trykket som fører til at røret splittes) øker hvor det er bøyd. Du bruker loddeflater til VVS og sveisede ledd for kjøling og hvor temperatu res vil nå 350 grader fahrenheit. Kobberrør er noen ganger støt sveiset (kobler to rørrør uten å bruke en kontakt), noe som eliminerer behovet for beslag.

Bruk

Kobberrør er pålitelig i mange situasjoner, fordi det utvikler et lag av kobberoksid på utsiden som beskytter det mot forverring, ifølge ToolBase Services. Det er allsidig nok til bruk i underjordiske vann- og gassledninger, vannforsyningssystemer, avløpssystemer, oppvarmingssystemer, bensinsystemer, oksygensystemer og medisinske gassystemer.

Etsende lekkasjer

Det er tegn på at visse jordforhold og væsker med høye konsentrasjoner karbonat kan føre til at kobber lekker. Ifølge en rapport fra 1992 utarbeidet for National Association of Homebuilders, utviklet kobberrør i platene av noen boliger i Miami lekkasjer. Rapportforfatterne tilskrev lekkasjen til væsker med høyt pH, karbonatmineraler og fuktighet. En sekundær mistanke om årsak var høye konsentrasjoner av klorid eller sulfat som kom inn i plasthylsen som omringet kobberrørene, selv om disse forbindelsene ikke ble funnet i jorda. Dette var en isolert hendelse i Florida på den tiden.

Pinhole Leaks

Det har vært tilfeller hvor kobber har utviklet pinhole lekkasjer. Årsaken er ukjent, men det tilskrives vanligvis kjemisk sminke av vannet som går gjennom rørene. Pinhole lekkasjer er mer utbredt i boliger bygget før 1970 og påvirker hovedsakelig kaldvannslinjer på horisontale løp. Kobberrør er installert i 80 prosent av amerikanske bygninger --- mer enn 5,3 millioner miles av det, ifølge ToolBase Services, et nettsted som gir informasjon til entreprenører om beste byggepraksis. Kobberrør er meget motstandsdyktig mot korrosjon og skade fra væsker og gasser.

Andre artikkelen

Slik installerer du en drillbit
Isolasjonskurs
Slik installerer du en skrue på en tubutløp
DIY Tool Rack Ideas
Utskiftningsalternativer for benkeplater
Garasje Takalternativer
Slik installerer du husholdningenes teppe
Hvordan installere Hardwood Floors på en Cement Foundation
Hvordan å skinne laminat skap
Verktøy for å bygge en vegg
Ulike typer hus i ørkener
Typer av tilpassede bad Ideas
Tile Bullnose Edging
Slik bytter du Skyvedørsdørene
Design av trebjelker
Slik installerer du et fliselegg
Slik festes Sheetrock til Gips
Hvordan bygge tre veranda trinn
Sammenlign kjøkkenskapsmerker
Informasjon om murstein murverk