Hvordan velge riktig kald sagblad

Hvordan velge riktig kald sagblad



 

1.

Sammenlign bladmaterialer. Båndsagbladene kommer i tre grunnleggende varianter, inkludert karbonstål, høyhastighetsstål (HSS) og wolframkarbidtips. Ifølge Tool Center er karbonblader de mest økonomiske av de tre, og er tilstrekkelig for de fleste grunnleggende kuttjobber. HSS-bladene er mer holdbare enn karbonstål og har en lengre levetid generelt. Tungstenkarbidblader har et høyt nivå av styrke og holdbarhet, så vel som den raskeste klippehastigheten og lengste levetiden til de tre materialene.

2.

Velg tykkelsen på kald sagblad basert på diameteren på sagens monteringshjul. De fleste bladprodusenter gir et standard dimensjonsdiagram, eller du kan referere diagrammet på verktøysenterets nettsted (se Ressurser). Jo mindre monteringshjulet er, desto tynnere skal bladet være. For eksempel, et hjul som måler 6 tommer eller mindre krever et blad på bare 0,014 tommer. Når du er i tvil, velg tynnere av to potensielle kniver for å maksimere bladets levetid.

Match diameteren til bladet til kravene til kaldsåken. Kontroller eierens manual for å finne riktig bladdiameter, eller ta det gamle bladet til en lokal leverandør og be om hjelp til å finne riktig størrelse.

4.

Se på tanndesignet eller tannformen for hvert blad. Ifølge Sterling Machinery er standard tanndesign det beste valget for skjøre materialer og er også et godt alternativ for generell skjæring. Skip-tannbladene gir de jevneste og raskeste kuttene for store eller store gjenstander, mens krok-tooth-enheter er mest effektive for å kutte myke metaller som aluminium.

5.

Finn toneangivelse for hvert blad, målt i tenner per tomme (TPI). Ifølge Detroit Band Saw Works varierer den optimale TPI fra 6 til 12 avhengig av materiale. Myke eller smale materialer krever meget fine blad, som vil ha en relativt høy TPI. Brede eller tette materialer krever grove kniver med lav tonehøyde. Jo lavere TPI, jo grovt blir bladet.

6.

Kontroller tannsettet. Regelmessige blader, også kjent som rakermønsterblader, har enkle vekslende tenner som er offset mot motsatte sider av bladet. Ifølge Sterling Machinery gir rakermønstre de mest ensartede kuttene og er best for å skjære kurver og konturer. Bølgete mønsterblader har flere tilstøtende tenner satt til den ene siden av bladet, med neste gruppe tenner satt til motsatt side for å danne et bølgemønster. Denne konstruksjonen plasserer minst mulig belastning på bladet og kan bidra til å forlenge levetiden til de fleste bladene. Bølgete mønstre fungerer best for tynne eller delikate materialer, eller for applikasjoner der tennene lider av brudd eller skade.

Kaldsager er en type sirkelsag som brukes til kutting av tre- og metallobjekter. I motsetning til tradisjonelle sagger, overfører kaldsager varme tilbake i bladet i stedet for at gjenstanden blir kuttet. Disse verktøyene brukes hovedsakelig til kutting av metallplater og metallrør, men de kan også brukes av trearbeidere og andre fagfolk. For å sikre jevne og sikre kutt, bør kjøperne velge sagbladene nøye. Når du velger kalde sagblad, kan du vurdere faktorer som størrelse, tanndesign og materiale for å finne riktig blad for dine behov.

Andre artikkelen

Hvordan måle en dørpinne bredde
Slik bruker du Baseboard Trim
Slik fjerner du gamle dekkskruer
Ulike jobber i byggingen
Slik installerer du boligflater
Hvordan bygge en runde brann pute
Hvordan måle volumet av stenarbeid
Slik installerer du en laminatgulvtrapp
Slik installerer du Stairs Nose Molding
Instruksjoner for hvordan du kobler en skorstein til en komfyr
Slik graver du opp et betonggulv
Takmonteringstips
Fordelene med dusjaggregater versus støpejernsrør
Slik bytter du et toalettrull
Gjennomsnittlig dusjhodeflow
Tips om Remodeling et bad
Hva er fordelene med treskruer?
Slik fjerner du keramiske fliser i betong
Kranhåndtak Typer
Hvordan designe ditt fremtidige hus