Hvordan legger jeg til en gasspeis i huset mitt?

Hvordan legger jeg til en gasspeis i huset mitt? 

1.

Bestem hvor du vil ha peisen plassert i hjemmet. Overvei bare yttervegger, og med minimal innervegg hindringer som ville hindre ventilasjonsrør og tilgang til utsiden. Kontakt det lokale regjeringskontoret som er ansvarlig for godkjenning av tillatelser og hjemmodifikasjoner.

2.

Bestem stedet for elektriske og gassforbindelser til den nye peisen. Med mindre du er flink til å jobbe med disse to tingene, bør du ansette en kvalifisert installatør for å kjøre linjene som er nødvendige.

3.

Finn midtpunktet til veggen for peisen og Marker det. Plasser et 4-fots nivå mot veggen og merk midtpunktet på gulvet også. Sørg for at merket er mørkt nok til å bli sett lett.

4. Legg veggmalen med peisen over veggen og lined opp med midtmerket på veggen og gulv. Tegn oversikten på veggen, slik at den er tydelig synlig. Sett peisbenene på gulvet på plass i henhold til merket på malen. Legg merke til på veggen i området der malen indikerer at du må trenge gjennom ytterveggen for ventilen.

5.

Bor gjennom innervegg og ut gjennom ytterveggen med en ekstra lang borekrone for å indikere midtpunktet til ventilåpningen i ytterveggen. Plasser peisens hoveddel på støpene og kontroller for justering med malutskriften og ventilasjonshullet. Fjern peisen og kutt bort det indre gipset med en gipsveggsag. Bruk en passende hagesag for å bore hele åpningen til ventilrøret i ytterveggen.

6.

Plasser brannstopprammen i åpningen og koble den til veggen studs med de medfølgende skruene. Pass på at den er jevn og tett i åpningen. Alle områder hvor det ikke er helt tett mot den eksisterende veggen, bør oppbevares for å eliminere eventuelle utkast.

7.

Skyv luftehetten gjennom hullet ut og fest det til veggen med små festeskruer. Caulk rundt ventilen og veggen for å stoppe luften fra å lekke inn i sømmen. Koble overløpsrøret på innsiden av veggen ved å glide den over det litt mindre røret som stikker inn i veggen fra ventilen. Koble ventilenheten til baksiden av peisen, og skyv forsiktig enheten mot stopprammen, slik at ventilasjonsrørene justeres og festes.

8.

Fest peisen til stopprammen med de medfølgende skruene. Hvis stopprammen er jevn og riktig festet, vil peisen også være. Begynn med å sette inn skruene som starter øverst og deretter jobbe jevnt rundt begge sider til alle tilkoblinger er stramme. Dette vil bidra til å sikre en tett jevn passform mot brannstopprammen.

9.

Koble hovedgassledningen til kaminens forsyningsledning forsvarlig. Hvis du er usikker på dette, må du returnere bensinstasjonen for å gjøre denne tilkoblingen. Fest den elektriske ledningen til den innebygde tenningsbryterledningen ved hjelp av en egnet nettmutter for å sikre dem sammen.

Installer eventuelle trimmer, mantel eller andre dekorative blinker for å fullføre installasjonen. Hvis det er en glassdør til peisen, fest den til de sveisede hengslene på rammen med en pinne og sørg for at de lukkes og åpnes enkelt.

Tips og advarsler

 • Les bruksanvisningen for den bestemte modellen av peis. Du må være sikker på at det ikke er noen ekstra trinn som kreves for installasjon.
 • En liten mengde smørespray hjelper til med å løsne glassdørhengslene og la dem åpne og lukke lettere.
 • Vik ledningsnøtter og elektriske ledninger tett med elektrisk tape for ekstra sikkerhet.
 • Ikke prøv å løfte peisenheten selv. veldig tung og du bør ha en assistent.
 • En gasspeis er en kilde til varme samt et dekorativt midtpunkt i hjemmet. Det er også renere enn en tradisjonell peis og krever mindre vedlikehold. Det finnes flere forskjellige produsenter av gasspeiser, og produktene varierer i stil fra enkle til utsmykkede. Disse er tilgjengelige fra de fleste spesialbutikker, oppvarming og kjøling, og hjem forbedring uttak. I mange tilfeller kan du installere en i løpet av noen få timer, men hvis du bruker en profesjonell for gass og elektrisk arbeid, kan det ta dager å ordne tilkoblingen.

  Andre artikkelen

  Slik installerer du selvklebende flis
  Slik monterer du vegghyllebraketter
  Slik installerer du Keramisk Wall Tile i kjøkkenet
  DIY: Keramiske gulvfliser
  Hvordan gjenopprette en dekorativ peis
  Leed sertifiseringsprotokoll
  Slik fyller du Cavity Wall Insulation
  Hvordan male en garasjeinnredning
  Hvordan lage et rip gjerde
  Tregulv vs. Pergo
  Slik installerer du en Split Jamb Innerdør
  Hvordan bygger jeg en vedlagt carport fra en blokkbygning?
  Slik legger du Chipboard Gulv
  Hvordan å reparere et murstein hus
  Hvordan å refinfinere en betong kjeller etasje
  DIY Dørknap
  Slik feilsøker du en Senco Nail Gun
  Typer av tømmergulv
  Skjære- og poleringsverktøy for granitt
  Installasjon og etterbehandling av harde tregulv