Hvilke typer materialer brukes til å lage broer?

Hvilke typer materialer brukes til å lage broer?  Materialene som brukes til å lage broer har endret seg over tid med utviklingen i teknologi og konstruksjonsstil. Opprinnelig broer ble bygget med stein eller tre --- de første broene var like enkle som logger plassert over en bekk. Fremskritt innen ingeniør- og materialutvikling har sett andre materialer innarbeidet i brobygging.

Tre

Tre er et tradisjonelt materiale som brukes til bygging av enkle strålebroer. Mens tre fortsatt er i bruk, brukes det ikke for store prosjekter fordi det er mindre slitesterkt og generelt dyrere enn andre typer byggematerialer.

Stone

Stenmurbroer har en gammel historie som brukes av Romere og etrusker i stor utstrekning. Stenbroer er noen av de mest holdbare og sterke broene, med granitt, krystallisert kalkstein og silisisk sandstein som populære steinformer som kan lage broer.

Murstein

Brick brukes ofte til å lage buebroer med sin Ensartet størrelse og lav pris gjør den populær i brokonstruksjon. Murstein brukes også som liners eller finér i broer for å legge til sin estetiske appell.

Betong

Betong, mens det er estetisk kjedelig, har fordelen av å bli støpt og helles i enhver form som kreves. Betong er vanligvis pre-komprimert eller forsterket med stålstenger, noe som gjør det mer strekk. Betong er utsatt for korrosjon, og det brukes ofte i kjernekonstruksjon, dekket av andre materialer. Betong er også brukt til å lage broer og brygger av broer.

Stål

Stål er et av de mest brukte materialene for å lage broer i moderne tider. Bortsett fra forsterkning av betong, brukes stålkabler i fjærbroer, og fyller også opphengstårnene. Stål er veldig strekk, som er i stand til å motstå 100 ganger strekkspenningen av betong. Det er også veldig fleksibelt og motstår å bryte eller topple under belastning, vær eller jordskjelvspenning. Når det brukes eksternt i broer, krever stål et belegg av legering for å beskytte det mot korrosjon, da det er spesielt utsatt for elementene.

Aluminium

Aluminium er ikke så sterk som stål, men brukes ofte som stålstatning hvor høy styrke er ikke en prerogativ. Aluminium er korrosjonsbestandig og mer estetisk tiltalende enn stål, så det blir ofte laget i en finér for å dekke og beskytte andre materialer (som betong eller stål).

Andre artikkelen

Hall Painting Ideas
Utvendig Hjem Maling Farger
Hvordan knuser du en lås?
Badutstyr for funksjonshemmede
Ontario Government Renovation Grants
Hvordan byder jeg på Soffit for et hjem?
Legge Keramisk Tile
Tips for Trim Work
Slik reparerer du et dusjhode
Radial sagbruk
Fordelene med isolerende et gjennomsøkingsrom
Hvordan male en trebørste
Hvordan lage et A-Frame House
Solarium fordeler
Slik fjerner du betong på verktøy
Hvordan henge en ny innendørs pre-hengt dør
Slik installerer du en Prehung Patio Door
Hvordan erstatte Caulk i bad
Hvordan lager jeg Terracotta kjøkkengulv?
Sikkerhet for Tørrmurstiler