Hva er tinnmetall?

Hva er tinnmetall? 

Historie

Det er ukjent som oppdaget tinn og når, men det antas å ha skjedd ved et uhell under steinalderen. Arkeologiske bevis viser at metallet var i bruk godt for mer enn 5.500 år siden. Senere dager i steinalderen fant gamle ut hvordan man kombinerte tinn med kobber for å produsere bronse. Denne oppdagelsen førte til en revolusjon i produksjonen, som utbredt bruk av bronse - som er en vanskeligere substans, men lettere å smelte enn kobber-- førte til slutten av steinalderen og begynnelsen av bronsealderen.

Funksjon

I den moderne verden brukes tinn hovedsakelig til å belegge andre metaller, en prosess som kalles tinplating eller tinning. Tinning brukes hovedsakelig for å hindre rust, da tinn er mye mer motstandsdyktig mot korrosjon enn andre metaller. Tinn bokser som brukes som beholdere for vanlige hermetikkvarer, for eksempel bønner og erter, er det mest kjente dagens eksempel på tinning. Til tross for navnet er 'tinn' bokser faktisk laget av tinnbelagt aluminium eller stål. Det er ikke produsert 'blikkboller' som er laget helt av tinn alene, fra 2010.

Plassering

Kina har verdens største reserve av tinn, med mer enn 1,7 millioner tonn, ifølge US Geological Survey. Neste er Malaysia med 1 million tonn, etterfulgt av Peru med mer enn 700 000 tonn. Andre land med tin betydelige reserver inkluderer Brasil, Bolivia, Russland og Thailand. Tin innskudd ble også funnet i Colombia i 2009. Det anslås at Det er om lag 6 millioner tonn primære tinnreserver på jorden, som er økonomisk gjenvinnbare, og ved dagens forbruk vil jorden gå tom for tinn som kan gis av år 2040.

Helseeffekter

Selv om tinn produserer Ingen kjente dårlige effekter hos mennesker, kan tinnbelagte matburkene noen ganger korrodere, og at korrosjon kan føre til sykdom. Kan korrosjon vanligvis skyldes sure matvarer. Undersøkelser fra British Food Standards Agency har vist at å spise mat som inneholder 200 mg / kg av tinn kan forårsake kvalme og vomitin g i mennesker, men studier har vist at 99 prosent av alle bokser inneholder mindre enn 200 mg.

Egenskaper

Tinn smelter ved 449 grader F (231 grader C) og koker ved 4,716 F (2,602 grader C) . I elementets periodiske tabell identifiseres tinn med symbolet Sn og tallet 50. Det er i gruppe 14, periode 5 og blokk p av tabellen. Tinn er et sølvtrådt, tynt og lett element i jordens jordskorp som enkelt kan støpes og males. Det er fleksibelt ved romtemperatur, noe som gjør det svært forskjellig fra tyngre metaller som stål. Og på grunn av sin fleksibilitet og vannmotstand, tinn brukes ofte som et beskyttende belegg for andre metaller. På grunn av sin lave toksisitet brukes det ofte til å lagre hermetikkvarer som sardiner og bønner.

Andre artikkelen

Forskrift for baderom
DIY: Open-Lattice Patio Cover
Ideer for Attic-konverteringer
Typer av gulvstøping
Typer Fiber Cement Siding
Trekonstruksjoner mot metallstrukturer
Bad Vanity Directions
Hvordan Square Rough Timber
Ideer for Layout Patterns of Ceramic Tile
The Best Tile Cutting Tools
Hvorfor er designprosessen viktig?
Hvordan kutte 316L rustfritt stål
Slik fjerner du keramisk flislegging fra et sementgulv
Typer av stål gjerde innlegg for tuppetråd
Installasjonskrav for pelletskamin
IBC Midlertidige bygningskrav
DIY: Bygg ditt eget drivhus fra glidende glassdører
Barn Building Ideas
Typer av Drop Ceiling Tiles
Ulike 2X4 tretyper