Gipsplatenes historie

Gipsplatenes historie 

Gips

Ifølge LaFarge Group har gipsgips, et brannbestandig materiale laget av grunnstein, blitt funnet på vegger som dateres så langt tilbake som 9000 fvt. Gipsgipsbelegg ble brukt til å redusere bygningsbrennbarhet og skape dekorative elementer på bygningens interiør. Bruk av denne typen gips krever en støtteflate, kalt dreiebenk. Arbeiderne tobbler gipset på støtten, og må tillate det tørke før det påføres et annet lag.

Fordeler

Gipsplater gir betydelige fordeler i forhold til vått gips fordi det ikke trenger å tørke, krever ingen dreiebenk, og kan installeres på svært kort tid. Gipsplater gir også en jevn, jevn overflate, og krever minimal sliping. Gipsplater krever ikke det samme nivået av ferdighet å installere som vått gips, og dermed reduserer byggekostnadene.

Historie

Ifølge LaFarge ble det første gipsplaten oppfunnet i 1894 av Augustine Sackett i USA. Dette gipsplaten hadde en gipskjerne med papp festet til hver side. Det kom ikke til regelmessig bruk før rundt 1940-årene, da automatisert produksjon gjorde dette produsere lettere å lage. Gipsplater passer godt inn i bygningens stilige stilarter i denne tiden, og har blitt en stift av moderne konstruksjon.

Overvejelser

Gipsplater er lett å installere, men mangler styrken av gips støttet med dreiebenk. Folk som bor i boliger med gipsplater vegger må passe på når de henger bilder eller dekorasjoner. En tung gjenstand som er hengt i gipsplater, men ikke gjennom en støttestøtte, kan raskt falle av veggen. Gipsplater motvirker også bruken av forseggjorte dekorative elementer, som er vanlig i hjemmet ferdig med tradisjonelt gips.

Potensiell

Nye typer gipsplater, inkludert en produksjonsmetode som produserer et brett med fire koniske kanter, kan gjøre installasjon lettere. Denne formen forhindrer overlapping ved sammenføyning mellom planker, sparer tid og reduserer behovet for tung applikasjon av leddforbindelsen. Mens konisk gipsplater har vært tilgjengelig siden 1922, ble det tidligere gjort på bestilling og veldig dyrt. Masseproduksjon av denne brettypen kan gjøre hjemmebygging mye enklere. Gipsplater, også kalt gips og veggbrett, er laget av gips, med papir eller papp på hver side for å beskytte den indre kjernen. Denne veggdekkingen gir mer praktisk installasjon enn våtgips, og har eksistert siden slutten av 1800-tallet. Siden da har den blitt standard i nybygg, og er lett tilgjengelig i de fleste boligforbedringsbutikker.

Andre artikkelen

Slik løser du betongtrapper
Hvordan kutte med en sammensatt miter sag
Slik legger du til en flat dør
Måter å fullføre betong
Slik installerer du laminatark over eksisterende benkeplate
Slik installerer du Bruce Floors
DIY Engineered Wood Floor
DIY: Slik fjerner du benkeplater
The Best Sound Proofing Materials
Hvordan bygge et moderne hus
DIY Trekkhylle
Informasjon om lydisolering
Slik installerer du grenseverdier
Slik bruker du Kilz 2 Latex Primer
Sammenligning av bærbare klimaanlegg
Verktøy for å kutte flis
Slik bruker du Duraflame logger i en peis
Hvordan reparere Oak Floors
Slate Tile Bathroom Ideas
Cavity Wall Insulation Methods