Definisjonen av ekspansive jordarter

Definisjonen av ekspansive jordarter 

Egenskaper

Ekspansive jordarter inneholder leire eller andre mineraler som får dem til å utvides når de absorberer vann. Ifølge Geology-nettsiden utvides disse jordene ofte med 10 prosent eller mer under en nedbør. Når jordene tørker ut, krympes de tilbake til sin opprinnelige størrelse.

Skade mens utvide

Når jordene ekspanderer, setter de press på strukturer. Geologi-websiden hevder at de utøver nok kraft til å knekke stiftelser, gulv og vegger. De fleste skader gjøres vanligvis til de lavere nivåene av strukturen, selv om skader på høyere nivåer også kan opprettholde dersom jordutvidelsen fører til bevegelse i strukturen.

Skade mens kontraherende

Hvis en struktur bygges mens Jorda er utvidet, skade kan oppstå når jorda tørker ut og krymper. Ifølge Geologi kan jordkrymping svekke strukturell støtte. Dette setter bygninger i fare for å kollapse.

Jordfeil

Når jordkontrakter kan det føre til sprekker eller splittelser i selve jorden. Geologi hevder at disse splittelsene kan føre til at vann trenger til dypere inn i jorden. Dette fører til en ekspansjons- og krympesyklus som legger kontinuerlig press på strukturen. Det gjentatte trykket kan svekke strukturer.

Hvorfor ekspanderer Soils?

Ekspansiv jord utvides på grunn av leireinnholdet. Jord med lite leireinnhold vil utvides bare litt, mens jord med større mengde leireinnhold vil utvides mer. I følge Geologi utløses mest leirekspansjon av vann, men en viss utvidelse kan utløses av temperaturendringer. Ekspansiv jord er jord som inneholder vannabsorberende mineraler. Disse jordene ekspanderer når de tar i vann. Utvidende jord kan forårsake mareritt for villaeiere og arkitekter fordi de kan skade bygninger og andre strukturer på grunn av den kraften de utøver når de utvides.

Andre artikkelen

Ideer for å organisere et barns rom
DIY kjøkkenkiosk
Slik fjerner du grout fra brukt keramisk flis
Typer av HVAC kanaler
Hvordan endre Vinyl Siding
Hva er en Gable Dormer?
Slik fjerner du kjøkkengulvfliser
Slik fjerner du en glassfiberbad
Slik installerer du glassfiberstøping
Slik reparerer du kjøkkenlaminat
Hvordan lage en betong kjøkkenet counter top
Hvordan å Reglaze en Clawfoot Tub
Hardwood Vs. Granittfliser til kjøkkengulv
Instruksjoner for Vinyl Siding
Byggekoden for en rekkestørrelse i Florida
Hvordan fungerer en GFI-kretsbryter?
Energistøtte i Ohio
Hvordan lage Crown Molding Corners
Hvordan å fullføre veggene i kjelleren
Slik isolerer du en plate