Cultured Marble Vs. Granitt

Cultured Marble Vs. Granitt 

Kostnad

Granitt er langt dyrere å kjøpe og installere enn dyrket marmor. Kostnaden for granitt avhenger ikke bare av å finne, kutte og frakte den fra sin naturlige beliggenhet, men også på bevisstheten til fargen og mønsteret til den valgte steinen. Hvert stykke er unikt. Montering av granittplater krever omhyggelig måling, kutting, bøyning og fuging. Granitt kan også kjøpes forutsatt til fliser, som er billigere enn å kjøpe en stor flate. For å produsere dyrket marmor, er en form bygget for å passe til størrelsen og formen ønsket av eieren. Harpiksen, pulverisert stein, fargestoffer og andre ingredienser blandes og helles deretter i formen. Etter det har det herdet, er det dekket med et klart gelcoat-tetningsmiddel. Denne prosessen er billig å gjøre, og gjør installasjonen ganske rask og enkel.

Holdbarhet

Gelcoatet plassert på kultivert marmor gir den en ikke porøs flekkbestandig overflate. Det gjør det imidlertid enkelt, og riper kan bli misfarget. Granitt er svært motstandsdyktig overfor å bli skrabet, fliset eller flekket, og det er nesten umulig å klø eller jab med en kniv. Det er en av de vanskeligste og sterkeste steinene som finnes i naturen. Kultivert marmor kommer ofte med en 3 til 5 års garanti. Ved riktig vedlikehold forventes granitt å vare en levetid.

Bruk

Granitt brukes ofte på kjøkken- og baderoms benkeplater, og granittfliser finnes på gulv og vegger. Kultivert marmor brukes vanligvis i badekar, dusjbaser, vegger, forfengelighetstopper og kommodeplater, samt til planter og dekorative tilbehør. Kultivert marmor brukes sjelden til kjøkkenbenk, fordi det kan ripe og chip lett under tøff bruk av kjøkken.

Vedlikehold

Granitt er forseglet når det er installert, og det kan trenge etterfylling etter flere års bruk. Kultivert marmor er gitt et beskyttende belegg som en del av produksjonsprosessen. Fordi det riper lett, bør ikke slipende rensemidler brukes til å rense det.

Mønstre og farger

Granitt kommer i mange farger og mønstre, med de vanligste som er grå med et ganske jevnt flekkete utseende. Mønstre med hvirvler, kalt 'bevegelse' og uvanlige farger vil legge til kostnaden. Granitt finnes i nyanser av grått, brunt, rosa, korall, grønt og jevnt blått.

Kultret marmor kommer vanligvis i nøytrale farger som ligner dem som finnes i naturlig marmor. Det kan også produseres for å se ut som granitt eller skifer, og noen er laget med dristige farger. Fordi mange valg er tilgjengelige, betaler det seg å se på tilbud fra flere produsenter. Kultivert marmor er produsert av glassfiberharpiks, knust kalkstein og fargepigmenter. Granitt er en naturlig stein. Begge er funnet på benkeplater, vegger og andre steder i hjemmet, men det er store forskjeller mellom dem.

Andre artikkelen

Hvordan remodel baderom
Slik Aclimate Tre Gulv
Hvordan finne kostnadsoverslagene for å remodel et bad
Slik Reparer Dusjfliser Grout
Slik installerer Vinyl Gulv Over Betong
Slik installerer du en porøs Stone Tile Backsplash
Hvordan skal du holde en tenon sag
Instruksjoner for en arbeidsstyrke Tile Cutter
Hvordan installerer jeg molding fastgørere?
PEX vs Kobber
Takmalingstips
Tips for å flytte et kjøleskap
Slik Bend Wood With Heat
Slik reface gamle kjøkkenskap
Pex Crimping Vs. klem~~POS=TRUNC
Gym Gulv Alternativer
Hvordan estimere grus for en kjørevei
Slik installerer du Maple Flooring
Hvordan finne en lisensiert entreprenør
DIY lite kjøkken