Veibeskrivelse til å installere tregulv

Veibeskrivelse til å installere tregulv 

1.

Dekk hele undergulvet i papirunderlag, rull det ut i kurs som overlapper litt på sidene. Fest papiret med en standardstifter. (Pass på at alle stifter er helt nede.)

2.

Legg det første kurset av brett langs startveggen, med den rillede siden mot veggen. Legg et 1/2-tommers mellomrom mellom kantene på platene og veggen, slik at gulvet kan utvides. Spalten vil bli dekket av trim.

Sikre brett med en ferdig neglpistol, skyt negler gjennom toppen rett ned, parvis, hver fot. Fest platene i enden av tunge- og sporfittings. Klipp det endelige bordet på en gipssåg for å passe.

4.

Monter de neste tre eller fire kursene på samme måte, toppspikeren med ferdigspikerpistolen. Fest sidene av platene tett sammen og skjær endene fra kurs til kurs.

5.

Sett inn pneumatiske gulvstifter når det er nok gulv installert for å imøtekomme det. Sitt den på den installerte gulvet, med frontspissen over tungen på neste kurs. Treffer stiften på stifteenheten med hammelen, som vil banke gulvbrettene tett sammen mens du kjører en stift gjennom siden inn i undergulvet.

Arbeid deg over gulvet med stiftemaskinen, kutte endestykker etter behov på gipssålen. Stopp når du er for nær sluttvegget for å svinge kjøpesenteret. Monter de siste par kursene med toppspikring med spikeren.

Bruk en bordsav til Lengde kutt det siste kurset, om nødvendig, så det er et 1/2 tommers gap ved veggen. Gulvet er klart for etterbehandling og triminstallasjon.

Tips og advarsler

 • Bruk vernebriller når du kutter platene.
 • Installasjon av tregulv er et stort prosjekt, men en du kan gjøre selv med de riktige verktøyene og informasjonen. Gulvet legges i kurs, fra en vegg til den motsatte veggen, med brettene låses sammen av tungen og sporet fresing langs sidene og endene. Lei en pneumatisk gulvstifter med lufttank, som fungerer ved å kjøre i lange stifter mens du bruker kraften til en hengekøye for å holde brettene stramt. Stiftemaskinen trenger mye plass rundt det til å fungere, så kursene ved veggene må installeres for hånd.

  Andre artikkelen

  Slik legger du til keramisk flis til en kjøkkenbord
  Definisjon av Finish Snekkerarbeid
  DIY kjøkken gulv
  Slik legger du fliser på gulvbord
  Samlede betongfarger
  Skruehodetiler
  Garasjeportisoleringstyper
  Takalternativer for kjelleren
  Hvordan stoppe luft under en dør
  Liste over verktøy for bygging
  Slik installerer du kjøkkenhettene
  Slik bestemmer du ventilens fjærhøyde
  Slik installerer du Linoleum Gulvfliser
  Slik legger du en stengnekant på granittkledning?
  Hva er passiv solenergi?
  Slik forsegler du en polert porselensteinflate
  Installere sokkel med lim
  Hvordan lage Pebble Tile
  Hvordan finne lave punkter i en betong kjeller gulv
  Hvordan male et bonusrom