Typer Flat Roof Construction

Typer Flat Roof Construction  Et flatt tak er et horisontalt eller nesten horisontalt tak som dekker en bygning eller struktur. I motsetning til skrånende tak, lar flate tak strømme av med en svært liten tilbøyelighet i stedet for en tydelig skråning. Hvis et flatt tak var helt flatt, ville det føre til skadelig vannoppbygging, som også kalles ponding. Flate tak er svært følsomme for menneskelig bruk, og enhver liten sprekk eller punktering i overflaten kan raskt føre til betydelig skade og lekkasje, så det går uheldig å gå på flate tak.

Enkeltplatttak

Single- flate tak tak bruker et enkelt lag av plast eller gummi sammensatte for å lage et tak. Felles enkeltlags flate takmaterialer inkluderer termoplastisk polyolefin og polyvinylklorid, som begge reflekterer varmebrønn, som igjen holder kjølingskostnadene nede. Etylenpropylen-dienmonomer, eller EPDM, brukes også ofte til enkeltsidig flat takkonstruksjon fordi den er enkel å installere og reflekterer også varmebrønn.

Enkeltlags tak kan være selvklæbet, påført med varm asfalt, eller installert ved oppvarming med fakkel, avhengig av hvilket materiale som brukes.

Flertalltak

Flertalltak, ellers kjent som oppbyggede tak (BUR), er laget av overlapping filtruller eller matter separert av asfaltlag. Denne layering er da dekket med en granulær mineraloverflate, fliser eller annen ballast for å beskytte lagene mot værrelaterte skader.

Rulle asfaltflate tak

Rulle asfaltflate tak er laget av materiale som rulles på tak over filt og deretter spikret ned eller dekket i kald asfalt sement. I likhet med flere flate taktak blir de asfaltflate takene ofte dekket i granulær mineralflate som grus. Fiberglassfilt mettet i asfalt brukes også som basisfiltmateriale. Rulle asfaltflate tak er de billigste å konstruere, men har en tendens til ikke å vare så lenge som andre flate takkonstruksjonsmetoder.

Flatflatede flate tak

Flisbelagte metalltak er konstruert av fliser eller singel- som metallplater som deretter loddes sammen. Disse platene av metall er vanligvis laget av kobber eller stål og er lette og varme reflekterende. Imidlertid er flate sømmetalltak mer kostbare enn andre flate tak som skal bygges.

Modifiserte Bitumen Flat Roofs

Modifiserte bitumenplattformer ligner flatt takplattformer; De er imidlertid laget med modifiserte bituminøse membraner, som er membraner laget av en blanding av asfalt og en polymer. Denne kombinasjonen av materialer fører til at asfalten tar på seg polymerlignende egenskaper, noe som gjør at den ligner et enkeltlagstak i substans. Modifiserte bitumentak er også dekket av mineral eller grus, eller noen ganger et flytende belegg for ekstra lysreflektivitet.

Andre artikkelen

Installasjonsinstruksjoner for en overflatemontert dørbunn
Hva er en enveis lagbolt?
DIY: Slik fjerner du benkeplater
DIY glassfiber dusj
Moderne Rekkverk for balkonger
Hjemmelaget Shake Siding
Hvordan remodel en liten soverom
Attic Shelving Ideas
Slik installerer du keramiske benkeplater
Marble Backsplash Ideas
Slik monterer du Cedar Shingles
Slik installerer du Backer Board for Floor Tile
Slik installerer du marmor benkeplater
Hvordan å kante baderomsfliser
Hvordan Kutte Marble Gulvfliser
Ideer til kjellerrenovering av hjem
Hvordan å endre et moderne hus utvendig til en hytte stil
Hvordan gjenopplive en epoxygulv
Hvordan finne et hus i Springfield, Missouri
Slik forsegler kalksteinfliser