Slik legger du til MDF

Slik legger du til MDF 

1.

Kant kantene og ansiktene på MDF-stykkene som vil ha noe festet til dem. Tre lim arbeider primært ved å suge i overflaten av hvert stykke, deretter herding for å lage en slags sveising mellom bitene. Ethvert stoff som tetter overflaten av MDF og forhindrer limet i å bløte inn, vil gjøre leddene mindre effektive.

2.

Fest MDF til MDF med standard lim og feste. Bruk snekkerens hvite tre lim, PVA eller skjul lim for å skape ledd mellom MDF-stykker. På grunn av den mer sprø tekstur og tyngre enn kryssfiner eller hardved, bør festemidler, som negler eller skruer, brukes til å holde leddet på plass som limet herdes. Bar klemmer og andre trearbeidsklemmer kan også brukes til å støtte tyngre stykker mens limet herdes.

3.

Bor pilothull i noen stykker som vil festes med skruer. MDF er mindre fleksibel enn kryssfinér eller hardved og vil ha en tendens til å splitte seg hvis festene kjøres i uforberedt MDF. Luftnagler fungerer bedre enn hammerende ferdig negler i de skjøre kanter. Implikasjonen fra hammeren kan tømme ansiktet av materialet og håndfinish neglene er vanligvis tykkere enn deres luftdrevne motstykker.

4.

Rul eller spray et lag med kontaktcement på overflaten av MDF som skal festes til benkeplater eller trefiner. En annen strøk skal også påføres baksiden av den Et materiale er festet til MDF. La dette limet tørke på berøring før du presser de to stykkene sammen. Rull laminat eller finér med en vals for å trykke på luftlommer fra under materialet og sørg for en god ledd.

5.

Reparer overflaten av MDF med et løsemiddelbasert trefyller eller todelte auto-body repair kit. Porene i MDF er for små for å tillate standard trefyllstoffer og putties å feste godt, og reparasjonen vil ha en tendens til å løsne fra MDF-ansiktet.

MDF, eller medium density fiberboard, er en oppdatert versjon av sponplater. Med en mye forbedret tekstur og fuktighetsbestandighet har MDF blitt en stift av kabinettet og møbelindustrien. MDF kan bearbeides med standard trebearbeiding verktøy, er relativt billig, og festes ved hjelp av standard feste og lim. Siden MDF brukes som et benkeunderlag, er det ofte festet til materialer som trefiner og plastlaminat.

Andre artikkelen

Hvilken side av murmurens mur går Ridgid Isolasjon?
DIY Travertin Gulv
Metal Roof Vs. Sammensetningstak
Hvordan vet jeg hvor å klippe fuglens munn i en rygg?
Hvordan lage en hjemmestang ut av tre
Hvordan bygge counter topper ut av Cedar Wood
Hvordan Stucco en yttervegg
Hvordan Mud u0026 Tape Tørrvegg Ceiling
Design ideer for Remodeling Attics
Hvordan Kutte Siding
Hvordan å glassfiber en boks
Slik bytter du en taklampe
Tips for å legge til en klesvask i hjemmet ditt
Travertin Vs. Kalksteinfliser
Home Design Alternativer for en garasje
Hvordan sy Vinyl gulv
Hvordan Estimere sømløse Gutters
Hvordan installerer jeg molding fastgørere?
Hvordan kjøpe modellhjem
Skap Refacing Styles