Hvordan trimme en bifold dør

Hvordan trimme en bifold dør 

1.

Hold ditt nivå over toppen av døråpningen, 1/4 tommers opp fra kanten av foringsrøret (den delen av åpningen som sitter direkte mot døren). Merk en blyant linje langs toppen.

2.

Mål linjen med et målebånd og legg til 1/2 tommer til målingen. Overfør målingen til et stykke trim, gjør merkene på bunnen av trimmen og la noen tommer i hver ende.

3.

Sett trim på miter så på ryggen med merkene på den nederste kanten mot bladet. Sett ett av merkene direkte under bladet. Vri bladet slik at det peker bort fra trimmen ved 45 grader. Gjør kuttet.

4. Sett det andre merket under bladet og gjenta prosessen, vri bladet til 45 grader i motsatt retning (fortsatt pekende bort fra trimmen) og klipp den.

Hold brettet på linjen over døråpningen, med den korte bunnkanten på linjen og den lengre toppkanten oppover. Den nederste kanten skal komme ut over enden av åpningen med 1/4 tommers på hver side, og de mykede kuttene skal flamme ut og opp. Fest stykket med trimspiker og en hammer, og sett neglene langs toppen og bunnen av trimmen på hver fot.

6.

Mål, klipp og sett de to sidestykkene av trim på samme måte, unntatt miter bare den øverste enden av hvert brett, kvadratisk kutt nederste enden for å sitte på gulvet. De mittere toppendene på de to sideskjulene bør støte mot toppstykkets endeender for å gjøre hjørnene.

Tips og advarsler

 • Bruk øye beskyttelse når du klipper trimmen din.
 • Når du henger en bifolddør (som med en hvilken som helst annen innerdør), er det et mellomrom mellom huset som holder døren, og det omkringliggende døren som gjør åpningen i veggen. Plassen er nødvendig, slik at døren kan bli shimmed nivå. Trimmen rundt døren strekker seg over den plassen, gjemmer den og knytter døråpningen til den omkringliggende veggen. Det er mange måter å trimme en dør på, men det enkleste er å knuse de to øverste hjørner sammen.

  Andre artikkelen

  Wood Beam Ideas
  Installasjon av flat takmontering
  Instruksjoner for installasjon av Shingle Roofing
  Slik beskytter du metallverktøy
  Hvordan bli kvitt duer fra taket
  Hvordan feste en såle og toppplate til en betongblokkvegg
  Hvordan bygge en Pueblo indisk Mud House
  Hvordan montere dør maskinvare
  Hvordan klargjøre og installere en generell etasje
  Hvordan bygge en flytende etasje
  Slik legger du inn en Stanley-målebånd
  Hvordan male hjemmeutvendig
  Hvordan lage en hjemmestang ut av tre
  Hvordan henge en pre-hung interiør dør
  Typer av utvendig murstein
  Hvordan installerer jeg en ny renner på et mobilt hjem?
  Slik installerer du oppvarmet flis
  Slik bytter du Planerblad
  Slik isolerer du eksisterende slab
  Slik installerer du porselenfliser