Slik grout Tile på en kjøkkenbordet

Slik grout Tile på en kjøkkenbordet 

1.

Dekke alle flisbelagte overflater med malerenes tape, inkludert trebekledning som omgir benkeplaten, samt eventuelle skapkanter og vegger. Årsaken til dette er at fargene i fugemasse kombinert med fuktigheten ofte kan flekke andre produkter som tre og maling, og siden fuging er en litt rotete prosess, er det best å beskytte hvert omgivende element så mye som mulig før den faktiske festeprosessen

2. Skyv fugemasse inn i leddene mellom flisene med fugemasse, sørg for å tvinge fugemidlet i leddene så mye som mulig for å sikre at fugemasse ikke bare fyller leddene, men fyller også hullene under kantene og kantene på titlene som kanskje ikke har klistret helt til tinnets mørtel under. Når alle leddene er fylt, vipp vinkelen i en 45 graders vinkel og trekk flyten over flisene diagonalt for å fjerne overflødig fugemasse fra ansiktet på tittelen. Unngå å trekke med fugemasseforbindelsene, da dette kan potensielt trekke fugemasse fra skjøten, noe som tvinger deg til å trekke tilbake.

3.

Tillat 20 minutter eller så for fugemasse å sette opp Fugen før du begynner å vaske. For mye fuktighet kan føre til at fugemassen kurerer feil, og dermed skaper en ustabil herdingsprosess som til slutt vil føre til at fugemassen sprukker ut av leddene. Bruk fingeren til å teste om fugemasse er klar til å fjernes ved å plassere fingeren forsiktig mot overflaten av fugemasse i skjøten. Hvis fingeren kommer vekk, er fugemassen klar til å bli vasket, men hvis den stikker til fingeren, bør du vente ytterligere 5 minutter for å sikre at fugemassen har fått riktig tid til å sette opp.

4 . Fyll bøtte med vann og demp svampen litt, sørg for å vri for mye fuktighet før du vasker fugemassen. Bruk små, sirkulære bevegelser og bare lett trykk for å glatte fugen over leddene. Hvis du ved et uhell trekker fugemasse ut av skjøten, må du bare legge til litt ekstra med fugemasseflaten og vask igjen. Skyll svampen ofte, og sørg alltid for å vri for mye fuktighet før du bruker den på flisens overflate. Når størstedelen av fugemassen er renset, kan du tillate fugemasse å sette opp i en time eller så før du fullfører den endelige vasken.

5.

Bytt vannet i bøtte og bruk rent vann til den endelige vasken. Svamp svampen litt og trekk den diagonalt over flisene, bruk bare lett trykk mens du rengjør resterende fugemasse fra overflaten av installasjonen. Skyll svampen ofte for å unngå å gi noen fremtidige striper eller tåke på overflaten av flisen. Fjern malerenes bånd etter at 24 timer har gått. La fugemassen tørke i minst 72 timer før du får fuktighet til å komme i kontakt med fugemasse.

Tips og advarsler

 • Alle materialer og verktøy kan kjøpes eller leies fra din lokale bedriftsforbedringsbutikk.
 • Grouting er den endelige prosessen i noen keramisk fliser eller naturstein installasjon. Det er bindingselementet som ikke bare bidrar til å låse hele installasjonen på plass, men beskytter også den underliggende tynnettet og underlaget fra vannskader gjennom årene. I tillegg til å være ferdigbehandlingsprosessen til en hvilken som helst flisinstallasjon, uansett om det er en kjøkkenbenk eller et badgulv, er det også den endelige berøringen når det gjelder estetikken til det samlede prosjektet, avhengig av fargene på fugemassen valgt av huset.

  Andre artikkelen

  Hvordan passe tregulv
  Hvordan Bytte Teppe Til Linoleum
  Kostnadssammenligning av bambusgulv og korkgulv
  Slik retter du en betongplate som ble høstet uten en dampbarriere
  Slik installerer du granittflis som huseiere
  Hvordan å farge helvedesild
  Cylinderbore Gauge Instruksjoner
  Den beste måten å kutte takfliser på
  Hvordan lage tre porter
  Slik bruker du bilderammer for å skape en vellykket effekt
  Hvordan male et treningsrom
  Marmor Gulvfarger
  Hente vegger Vs. Betongblokk
  Wood Backsplash Ideas
  Betong reparasjon Instruksjoner
  Hvordan å fikse vegg skap
  Slik installerer du laminatgulv på sement
  Hva er polybutylen VVS?
  Attic Dormer Ideas
  Slik isolerer du ved hjelp av stiv isolasjon