Hvordan bygge en Pueblo indisk Mud House

Hvordan bygge en Pueblo indisk Mud House 

Gjør Adobe

1.

Lag en adobeform fra en pappkasse. Finn en boks med dimensjoner rundt 10 x 15 tommer. Mål opp 4 tommer fra bunnen med et målebånd og merk en linje helt rundt omkretsen ved 4-tommers mark. Klipp bunnen ut av esken på linjen.

Bland sand, leire, halm og vann sammen i en trillebøtte med en spade eller hakke til den blir tykk, ensartet konsistens. Fukt innstøtemidlet lett. Pak leire i kartong murstein for hånd.

3.

Vri formen over og løft den sakte av adobe. Løft forsiktig og la sugemidlet lette seg selv når du løfter formen av. La adobe murstein tørke i 7 til 10 dager før du bygger med den. Vri mursteinene flere ganger når de tørker for å hjelpe dem å tørke jevnt.

Bygge veggene

1.

Legg ut fotavtrykk av bygningen med en målebånd. Kontroller at bygningen er firkantet. Marker hjørnene med en stav og kjør en streng rundt omkretsen av fotavtrykk for å definere veggene.

2. Bland en kombinasjon av sand, leire og vann i en trillebøtte med en spade og hakke. Arbeid blandingen til den når en jevn tekstur. Legg til nok vann for å gjøre mørtelen klebrig, men ikke rennende.

3. Legg tre adobe murstein ned i et hjørne og følg strengen. Legg tre mer murstein ned langs den tilstøtende veggen. Kutt hjørne murstein av den andre veggen inn i siden av hjørne murstein av den første veggen. Fyll inn noen hull mellom mursteinene med mørtelmudder.

4. Legg et annet murstein på toppen av første kurset. Legg hjørne murstein av den andre veggen slik at den overlapper hjørnet murstein av første kurset. Legg ut de andre hjørneteggene og legg dem ned i mørtelslammet på første kurset. Bygg de andre hjørnene med denne prosedyren.

5.

Legg murstein ned langs veggstrengene for å koble det første kurset til hjørnene. Fyll ut eventuelle hull med mørtelslam. Ta vegghøyden opp til hjørnene. Fortsett å legge til murstein ett kurs om gangen til veggene når ønsket takhøyde.

Taktekking og etterbehandling

1.

Legg takstøttestenger over toppen av veggene fra forsiden til baksiden av bygningen. Takstøttene skal være tunge nok til å støtte takbelastningen og lenge nok til å nå frem og bakveggene i ett stykke. Plasser støttestøttene rundt 30 cm fra hverandre. Fyll inn hullene mellom polene med adobe-murstein og mørtelslam.

2.

Legg små diameterpinner vinkelrett på støttestengene for å danne et gridlikt mønster. Legg gress eller halm over takgitteret for å lukke hullene mellom pinner og støtter.

3.

Legg taket med et lag av mørtelmudder. Trowel gjørme på ca 1/2-tommers tykk over taket fra en kant til en annen. Trowel gjørme på utsiden og innsiden av veggene. La et lag av lera være 1/4-tommers tykt og glatt det ut med en trowel eller for hånd. La slammet tørke helt før du maler eller pynter bygningen.

Pueblo indianere brukte adobe murstein å bygge med etter at spansk innført murstein mold til Amerika. Bland leire, sand, vann og strå inn i en viskøs mudder for å lage adobe-mursteinene. Mud brukes som mørtel for å holde disse mursteinene på plass under konstruksjonen, og hele konstruksjonen er dekket av et lammelag innvendig og utvendig. Adobe veier ikke godt i våte klima og ble bare brukt i tørre deler av verden.

Andre artikkelen

Hvordan tegne en garasje
Hvordan male tre til å ligne granitt benkeplater
Hvordan installere Wide Pine Flooring
ADA Krav til dusjer
Slik legger du en fliser tilbake
Soveisolasjonsforskrifter
Slik installerer du en kabinett på flisegulv
Hvordan å refinfinere gulv
Hvordan bygge Passive Solar varmtvannspaneler
Å lage konkrete gjerdeinnlegg
Slik bruker du en dreiemomentmåler
Hva er valnøttfiner?
Hvordan bygge en vedovn
Skap Refacing Styles
Slik fjerner du bakgrunnsbilde for forbedringer i hjemmet
Clay u0026 Tile Shingles
Hvordan bygge et røykhus for å gjøre jerky
Hvordan lage Crown Molding Corners
Slik installerer du Keramisk Tile Over Floor Lim
Slik bruker du en badvifte og lys på to separate brytere