Keramisk flis Vs. Granitt

Keramisk flis Vs. Granitt 

Kostnad

Når man sammenligner kostnaden for keramisk fliser til granitt, kan det være et stort gap mellom de to. De fleste keramiske fliser er ganske rimelige og faller innenfor kategorien billigere materialer til benkevalg. Imidlertid er det mange spesialitet keramiske fliser som kan være dyrt når du legger opp kostnaden for hver flis pluss installasjon, hvis du betaler for arbeidskraft. Heldigvis er keramisk flis noe som mange gjør-det-selv kan installere uten profesjonell hjelp. Granitt regnes som en av de dyreste materialene for benkeplater eller andre applikasjoner. Det er vanligvis priset på kvadratfoten og krever nesten alltid kompetanse og kompetanse fra en kvalifisert profesjonell, slik at arbeidskostnadene også må regnes med med kostnadene.

Vedlikehold

Klippen selv er lett å holde ren og krever Ingen vedlikehold annet enn en semi-vanlig rengjøring med mild såpe og vann. Imidlertid krever fuger rundt flisene periodisk sealer og er utsatt for flekker. Bruke større fliser ville kreve mindre fugemasse og dermed mindre vedlikehold.

Granitt krever å bruke en gjennomtrengende sealer hver sjette til tolv måneder, avhengig av installatørens anbefalinger. Når det er forseglet, motstår det de fleste flekker, men granitt er et porøst materiale. Flekker fra varmt fett eller mørke matvarer, som for eksempel vin, kan oppstå til tross for tetningsmiddelbruk.

Skader og garantier

Keramiske fliser er svært slitesterk, men kan bli flippet eller sprukket hvis det blir tungt plassert eller tømt på dem. Reparasjoner kan gjøres ganske enkelt ved å fjerne de skadede fliser, erstatte med nye og omdanne området. Garantiene vil variere avhengig av flis og produsent, men fliser varer vanligvis mange år hvis de brytes riktig.

Granitt er også et sterkt, slitesterkt materiale som kan vare i mange år med riktig vedlikehold. Det kan bli skadet av kraftig støt eller kutting på overflaten. Reparasjoner er ikke enkle på en granittplate og krever vanligvis kostbar utskifting av hele seksjoner. Det kan være vanskelig å matche det unike natursteinmønsteret og fargen du har, med mindre du kjøpte ekstra granitt fra den opprinnelige steinen. Garantiene varierer fra installatørene, men dekker vanligvis minst 10 år.

Overvejelser

Høyglans og fargeglintfliser vil vise riper mer enn de med et mønster. Hvis du bruker keramisk fliser til en benkeplate eller et sted som krever en flat overflate, unngå fliser med et pusset eller oppblåst senter. Epoxy grout kan gul, selv om det er mer holdbart at standard sement fugemasse, som krever tetting oftere.

Mørk og fargerik granitt, sammen med glanseflere, vil gjøre riper, flis og utslipp lettere. Velg din granitt fra steinhagen, hvis det er mulig, for å se den faktiske fargen på den valgte steinen din. De fleste plater vil bli gjort til en 9-til-5-fots seksjon.

Estetiske faktorer

Tegl tilbyr teksturer variasjoner og designfleksibilitet, men noen keramiske fliser kan ikke anbefales for visse applikasjoner. Tenk på flisens tekstur sammen med estetikk for å skrive eller sette flate gjenstander på flisen. Klippen koordinerer godt med andre materialer, som granitt, laminat og faste overflater, og kan brukes som bakplattform for en av disse benkeplater .

Hvert stykke granitt vil være unikt siden det kommer fra naturstein, men sømmer kan vise seg med granitt. Forskjellige kantstiler, for eksempel fasade og radius, kan brukes med granitt benkeplater. tilbyr visuelt tiltalende design estetikk når det blandes med andre materialer. Keramisk fliser og granitt er begge allsidige byggematerialer som kan brukes til benkeplater, ryggplater, badekar og dusjomgivelser eller andre applikasjoner. Hvert materiale har fordeler og ulemper, som for eksempel kostnad og nødvendig vedlikehold. Forstå egenskapene og egenskapene til hvert materiale for å velge det beste materialet for din søknad, budsjett og preferanser.

Andre artikkelen

Hvordan grave et hull for en benkpost
Hvordan Estimere elektrisk bruk for en ny bygning
Slik bytter du Skyvedørsdørene
Slik Hang en Prehung Interior Door
Slik installerer du en Slatwall
Utvendig Hjem Maling Farger
Hvordan finne baderomsoppbevaring
Italienske granittfarger
Installasjon og etterbehandling av harde tregulv
Slik rengjør du slitne tregulv med malinger
Hvordan bygge din egen spabadekar
Kjeller Remodel sjekkliste
Hva er Pergo Wood?
Plast Lim Typer
Typer av takfelt
Hvordan kutte små fliser
Disc Sander Instruksjoner
Slik reparerer du en forlengelsesstige
Epoxy Floor Finishing
Radiant oppvarming problemer