Hvordan fungerer en GFI-kretsbryter?

Hvordan fungerer en GFI-kretsbryter? 

Formål

GFCI er enheter som avbryter strøm til en krets i hjemmet ditt, hvis strøm begynner å strømme til en bakke på en annen måte enn den som er beregnet, for eksempel gjennom en person. De er hurtigvirkende enheter som i mange tilfeller ligner normale strømbrytere. De kan imidlertid også installeres for å beskytte individuelle uttak eller til og med inkorporeres i selve uttaket.

Funksjon

De fleste GFCI-enheter fungerer på samme måte; en sensing transformer sammenligner kraften som går gjennom den varme ledningen til strømmen blir returnert gjennom nøytralt ledning. Hvis en forskjell er tilstede, går kraften til jord på en utilsiktet måte og forårsaker ubalanse i transformatoren. Som et resultat utfører transformatoren strøm som forsterkes og påføres en spole som går ut av bryteren.

Forskjeller

Standardbrytere og GFCI er forskjellig på flere viktige måter. Standardbrytere overvåker bare de varme ledningene, vil ikke gå hvis strømmen ikke overskrider sin vurdering og er relativt langsom. GFCIer overvåker alle ledninger i en krets, vil gå på en ubalanse så liten som fem milliamps og vil gjøre det nesten umiddelbart. I samsvar med bestemmelsene i den nasjonale elektrokoden (NEC) har bruken av jordfeilkretsbrytere (GFCI eller GFI) blitt vanlig i nyere hjem elektriske installasjoner og remodeller. Men de fleste forstår ikke hva en GFCI er, hva den gjør eller hvordan den fungerer.

Andre artikkelen

Hvordan reparere dørfiner
Energifaktor på vannvarmere
Typer av murstein peker
Typer av Cedar Shingles
Slik kobler du PEX til kobberrør
Slik fjerner du porselenfliser
Baderom Renoveringsprosjekter
Typer av Garage tak
Hva er passiv solenergi?
Hvordan justere skivehastigheten på en boretrykk
Hvordan finne den firkantede filmen av et område som har forskjellige lengder på hver side
Slik installerer du gulvfliser over plast
Når fliser en vegg, hvordan passer du på den elektriske dekselet?
Slik kutter du en betongblokkvegg
Hvordan kutte kurver i flis
Slik legger du inn en Stanley-målebånd
Slik installerer du Allure Tile
Jensen Peis Gel Bruksanvisning
Wood Wall Covering Ideas
Hvordan håndtere og snekkerarbeid