Hvordan Beregne Moment of Inertia of a Beam

Hvordan Beregne Moment of Inertia of a Beam 

Massive rektangulære bjelker

1.

Definer stråleapplikasjonen. I dette eksemplet består en strukturell stålstråle av en solid stålstang med et tverrsnitt som er 2 tommers bredt med 4 tommer høyt. For å beregne bjelkens tröghetsmoment er bare dens tverrsnittsdimensjoner nødvendige og ikke lengden.

2.

Bestem gjeldende moment av treghetskjema. For en klassisk horisontal rektangulær stråle som støttes i begge ender og bærer en enkelt last i midten, er strekemomentet for strålen definert av formelen I = (bh ^ 3) / 12 hvor jeg er likhet med treghet, b er tverrsnittsbredde på en horisontal stråle, og h er tverrsnittshøyden til strålen.

3.

Erstatt dine eksempelfariabler i formelen for å løse for strålen ' s moment av treghet. I = 2 tommer x 2 x 64/12 = 10,67 tommer ^ 4

Solid Round Beam

1.

Definer applikasjonen for rundstråle (aksel). For eksempel er en last plassert i midten av en rund stålaksel som støttes av et hjul på hver ende. Akselen er 3 tommer i diameter.

2.

Bestem formelen for en solid rund stråle. Her er jeg = pi xd ^ 4/64 hvor d er strålens diameter.

3.

Sett diameterens lengde i formelen. I = 3,14 x ( 3 tommer) ^ 4/64 = 3,14 x 81/64 = 3,97 tommer ^ 4.

Hulrunde (sylinder)

1.

Definer Dette eksempelet vil sammenligne faste aksler til rørformede aksler, slik at eksempel 2 med en 3-tommers solid aksel vil bli brukt, bortsett fra at akselen er hul og har en veggtykkelse på 0,5 tommer. Den indre diameteren er derfor 2 tommer.

2. Bestem den gjeldende sylindriske stråleformelen, som er I = pi x (ytre diameter ^ 4 - indre diameter ^ 4/64.

3.

Sett inn dine dimensjoner for å løse. I = 3,14 x (3 tommer) ^ 4 - (2 tommer) ^ 4) / 64 = 3,14 x (81-16) / 64 = 3,19 tommer ^ 4.

Sammenlign den faste 3-tommers akselen til den hule 3-tommers akselen. 3.19 / 3.97 = .80. Denne akselen har 80 prosent av Stivheten og styrken på den faste akselen med samme ytre størrelse, mens den bare inneholder 55,6 pr cent av metallet.

Tips og advarsler

 • Bruk I-bjelker når det er mulig i konstruksjonen, da de er spesielt utviklet for å maksimere treghetstrømmen til å bære De største vertikale belastningene.
 • Har alltid konstruksjonsdesigner sjekket av en profesjonell hvis feilen i en bjelke kan forårsake skade eller skade.
 • Trinnmomentet for en stråle brukes i ytterligere beregninger som bestemmer hvor mye en stråle vil bøye før den går i stykker, og hvilke krefter som vil føre til at den bryter. Strukturelle ingeniører tar sikte på større treghetsmomenter for hovedbjelker i nye bygninger og utformer dem og vet vekten de skal bære og hvordan de skal støttes. Beregning av stråleets trekkmoment er avhengig av tverrsnittsarealet og -formen, og om det er solid eller hul. De resulterende enhetene vil være (lengde) ^ 4.

  Andre artikkelen

  Reparasjon av ødelagt betong for railing
  Slik monterer du Cedar Shingles
  Installere en peisblåsere
  Fordelene med Klar Mix Betong
  Slik fjerner du gamle plastfliser
  Hvordan estimere stillas
  Typer av sirkelsager
  DIY: Takfliser
  Hvordan installerer jeg en ny renner på et mobilt hjem?
  Slik Planlegger Tile Layout
  Typer av dekkgulv
  Hvordan designe inngangsdører
  Slik kanter benkeplater
  Hvordan bygge et vegg akvarium
  Hvordan lage en betong kjeller
  Slate Tile Flooring Ideas
  Hvordan bygge Cedar Shutters
  Hvordan bygge skap skuff skuffer
  Typer av takfelt
  Hvordan Sand Oak Gulv