Slik installerer du keramisk flis i et diagonalt mønster

Slik installerer du keramisk flis i et diagonalt mønster 

1.

Mål avstanden mellom de to hjørnene i samme vegg ved hjelp av et målebånd. Merk midtpunktet på veggen ved å dele tallet med to. Legg merke til 6 tommer på hver side av midtmerket, ved hjelp av blyant. Gjenta dette for de resterende veggene.

Kjør et spik i en vinkel på en av sentermerkene og de to 6-tommers merkene på hver side ved hjelp av en hammer . Kryss kalklinjelinjen på en av neglene og trekk kalklinjen over rommet til det tilsvarende merket på motsatt veggen. Trekk linjen tett og trykk en linje på gulvet. Gjenta dette med 6-tommers merkene og deretter de resterende veggene.

3. Legg en flis på gulvet slik at flisens hjørner berører 6-tommers linjene. Vær oppmerksom på at midtkalklinjene krysser midt i rommet. Midt på den første flisen vil dekke dette punktet.

4.

Tegn tegningens mønster på gulvet med blyant. Påfør tinsett mørtel inne i diamanten med en notched trowel. Sett flisen på plass og skyv den forsiktig på for å være sikker på en solid bånd mellom flis og gulv.

5.

Gjenta trinn 4, flytte til venstre og rett til å fullføre første rad. Plasser et mellomrom hvor hjørnene på flisene møtes. Tillat spacer når du bruker en våt sag for å kutte den siste flisen til hver rad.

Tips og advarsler

 • Klipp den siste flisen innen 1/4 tommers av veggen. Dette vil sikre at baseboardet dekker det.
 • Bland ikke mer av tinsett mørtel enn det som kan spres før det tørker.
 • Keramiske fliser installasjoner bruker flere utseende. Mest vanlige er standardfirkanten hvor flisene er parallelle med veggene. Andre bruker rektangulære fliser og bryter opp 'firkantet' mønsteret litt. Deretter er det diamantutseendet. Installering av keramisk fliser i diagonalt mønster (diamantutseende) er en av de mest utfordrende oppgavene, fordi hjørnene må passe riktig. Tegning av mønsteret på gulvet gjør det enklere å installere.

  Andre artikkelen

  Å bygge en strukturell beholdervegg
  Slik installerer du Snaplock Laminatgulv
  Wood Countertop Edging
  Wood Floor Ideas
  Slik skar man motorsagbladene med hånden
  DIY Patio Bar med en fotstasjon
  Innfelt belysningsideer
  Hvordan komme inn i en garasjeport
  Slik legger du fliser på gulvbord
  Ventilasjonskrav for vedovn
  PEX Pipespesifikasjoner
  Hvordan sammenligne stiger
  Slik legger du travertinfliser
  Slik konverterer AutoCAD 2008 til AutoCAD 2004
  Hva bruker du svart rør til?
  Granitt flis vs. Slab
  Hvordan gjenopprette en ytterdør
  Slik installerer du veggfliser i badekar
  Hvordan klippe treforming til et tak
  Typer av bordsager