Slik forsegler kalksteinfliser

Slik forsegler kalksteinfliser 

1.

Seal nyinstallerte kalksteinfliser før de grouting dem. Kalksteinfliser som er installert for en stund, skal vaskes før de forsegles. Bruk en steinrenser og en lofri klut. Sprøyt fliser med rengjøringsmiddel rett fra flasken og tørk rent. La flisene tørke helt før tetningen.

2.

Hell litt impregneringsforsegler i en liten bolle og dyp en skum pensel inn i forsegleren. Påfør sealer til kalksteinfliser i brede slag, som dekker alle overflater. Kalkstenen skal vises våt når du har brukt nok.

3.

La selfangeren stå i fem minutter, og tørk overflaten tørr med en lofri klut. Buff kalkstenen i sirkler til den er helt tørr og alt overflødig forsegling er fjernet.

4.

Vent to til tre timer, og påfør deretter et andre forseglingspakke. Vann vil pile opp på overflaten av godt forseglet kalkstein. Når vannet slutter å perle, er det på tide å forsegle stenen. Kalkstein som er installert i et vått område, skal lukkes tre eller fire ganger i året. Tørrvegger trenger bare sporadisk gjenvising, mens et kalksteingulv skal forsegles ca. to ganger i året.

Tips og advarsler

 • Impregneringsforseglere som inneholder silikon er det mest effektive ved behandling av myke steiner. De gir også av røyk mens flisene er våte, så bruk en vifte eller åpne et vindu hvis du er følsom for lukt.
 • Kalksteinfliser har en naturlig skjønnhet som ikke passer med menneskeskapte produkter. Men fordi kalkstein er en sedimenterende stein laget hovedsakelig av kalsitt, er den også ekstremt myk og porøs. Derfor, for å opprettholde kalksteinens skjønnhet, må du forsegle den med en impregneringsforsegler laget for myke steiner. Kalkstein skal forsegles når den installeres først, og igjen regelmessig når det viser tegn på vannopptak.

  Andre artikkelen

  Hvordan å fullføre kjeller gulv
  Slik installerer du paneler på gips
  Hvordan legge dusj gulvfliser
  Slik remodellerer du en kjøkkenbakside
  Game Room Conversion Ideas
  Elektriske tresnittverktøy
  Byg ditt eget vinerom
  Hvordan jobber solpaneler om natten?
  Installere Keramisk Tile Overhead
  DIY Sliping av tregulv
  Hvordan lage en inngangsdør
  Hvordan lage en vindmølle til krafthus
  Moderne Rekkverk for balkonger
  Hvordan bygge en viktoriansk baderomsdesign
  Slik installerer du en Glacier Bay Vanity Zink
  Bruke Tørrveggverktøy for å gjøre klapbørstelofter
  Hvordan Trim en Backsplash
  Typer Keramiske Tile Installasjoner
  Veggbyggingsverktøy
  Slik installerer du Utendørs Patio Tile