Hva er Pergo Wood?

Hva er Pergo Wood? 

Konstruksjon

Laminatgulv består av flere lag bundet sammen. Kjernen er et dekorativt papirlag på fiberfiberplater med høy tetthet med et klart melaminharpiksbelegg. Et eller to stabiliserende lag påføres på baksiden. Deretter smelter alle lagene i et enkelt ark under varme og trykk. Pergo bruker en fargeprintprosess for å produsere realistiske tre-, stein- og fliser på det dekorative laget. Topplaget er forsterket med aluminiumoksydpartikler for forbedret ripebestandighet, og teksturer kan preges på dette laget for å gi følelsen av ekte trekorn eller steinflater.

Fordeler

Hovedfordelene ved laminater over massivt tre gulv er holdbarhet og kostnad. I henhold til The Laminate Flooring Guide, er laminatgulv ca 15 ganger sterkere enn hardved og har større motstand mot slitasje og mer UV-motstand (fademotstand). Kostnadsjämförelser kan være misvisende fordi både laminater og tregulv kommer i så mange kvalitets- og stilalternativer. I gjennomsnitt sier laminatgulvene at laminatene kan koste omtrent to tredjedeler så mye som tregulv.

Installasjon

Laminatgulv er vanligvis ikke limt eller spikret ned til underlaget, noe som gjør det enklere for gjør-det- selv installasjon. Plankene snap sammen med et låsefeste-og-sporsystem for et 'flytende' gulv. Noen, men ikke alle, krever lim i leddet. Bortsett fra teppe, kan laminatgulv vanligvis installeres over eksisterende gulvbelegg, og sparer kostnader og innsats for oppriving og bortskaffelse.

Vedlikehold

Laminatgulv trenger lite vedlikehold og trenger aldri voksing eller polering. Sliping og refinishing er ikke et alternativ, men typiske garantier går fra 10 til 15 år, opp til levetid på noen premiumprodukter. Ved skade på overflaten kan den berørte planken byttes ut. Pergo anbefaler feiing, støvsuging eller fuktighet til rengjøring, men forsiktig mot å la vann stå på gulvet og forbyder bruk av våt eller jetmops.

Standarder

Siden laminatgulv begynte i Europa, produserte de europeiske produsenter av laminat Gulvbelegg (EPLF) utviklet det første settet av produktstandarder, med moderate, normale eller tunge karakterer indikert med et piktogram. Et produkt som feiler noen komponent av testing, er ikke utstedt en vurdering. I 2008 utstedte American National Standards Institute (ANSI) sammen med North American Laminate Flooring Association (NALFA) et sett standarder for laminatgulv produsert i Nord-Amerika. NALFA opprettholder en liste over produsenter sertifisert for å møte ANSI-standarder. Et produkt som ikke har en eller begge sertifiseringer, kan være av lavere kvalitet.

Betraktninger

Laminatgulv kan legge til videresalgsverdi til hjemmet over teppebelagte gulv, men kan legge til mindre verdi enn ekte tregulv, spesielt i markeder der hjemme kjøperen kan foretrekke naturlige materialer. Pergo er merkenavnet for en laminatplankgulv som ser veldig mye ut som konvensjonelt tregulv, men er faktisk produsert av plast og treprodukter. Den første Pergo gulvfabrikken åpnet i Trelleborg, Sverige, i 1984. Pergo introduserte laminatgulv i Nord-Amerika 10 år senere. Nå tilbyr mange store gulvfabrikanter lignende produkter.

Andre artikkelen

Typer av husbekledning
Slik installerer du Hardwood Trim
Hjemmelaget tre gjerde
Hvordan Square Rough Timber
Hvordan justere Folding Closet Dører
Oak kjøkkenskap og maskinvare ideer
Slik installerer du metalldører
Ferdighetssaginstruksjoner
Slik legger du fliser til kjøkkenbord
Slik installerer du Home Legend Bamboo Flooring
Hvordan kutte Baseboards With A Coping Saw
Informasjon om lydisolering
Slik installerer du keramiske benkeplater
Slik monterer du Cedar Shingles
Ideer til en utvendig inngang på et Ranch Style House
Wood Burning Fireplace Ideas
Hvordan å farge helvedesild
Metal Crafting Tools
Veibeskrivelse til å bygge en frokostkrok
DIY: Open-Lattice Patio Cover